FV Flickr Top 5 (4)

Deze week werd gekenmerkt door een bijzonder fenomeen. Van een beperkt aantal inzenders werden door de verschillende juryleden meerdere foto’s geselecteerd. Het kwam zelfs bij één jurylid voor dat in zijn selectie 3 foto’s van één en dezelfde fotograaf werden genomineerd. Rijst natuurlijk de vraag of het wenselijk is of meerdere foto’s van één fotograaf in de top 5 belanden. Wij vonden van wel. We kiezen de – naar ons idee – vijf beste inzendingen van de week en als die dan toevallig van één en dezelfde fotograaf zijn, dan is dat maar zo.

Gelukkig wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Doordat we met vier juryleden zijn is toch een andere selectie komen bovendrijven, zodat we uiteindelijk op 5 verschillende fotografen uitkwamen.

De weekwinnaar: 

 Voor de tweede week op rij weet Eduard met een foto te komen die weekwinnaar wordt. Een erg knappe prestatie, te meer omdat er meerdere foto’s van hem genomineerd werden.

Do I speak with John Mayall and his Bluesbreakers?

“Do I speak with John Mayall and his Bluesbreakers?” van www.eduardvanmil.com 

Een gewaagde, krappe en knappe uitsnede en een goede keuze voor zwart/wit door het harde licht. Het harde licht, te zien aan de schaduwen, is perfect onder controle. Een boeiend portret met een pakkende titel en een mooi scenario, Knap werk!

Tweede plaats:

Hans blijft de beschikking houden over de fotogenieke honden. Elke keer weer weet hij die op een boeiende manier te fotograferen. De foto heeft met het portret gestreden om de eerste plaats (beide foto’s werden unaniem gekozen!). Een moeilijke keuze, temeer omdat de foto’s in een totaal andere categorie vallen. Uiteindelijk heeft de moeilijkheidsgraad en het feit dat de honden nogal regelmatig terugkeren de doorslag gegeven.

Should I stay, or may I go!

“Should I stay, or may I go!” van Hans Surfer 

Deze hond springt er op een erg positieve manier uit. De “bevroren” waterdruppels, de timing, het verhaal en de wederom nagenoeg technische perfectie. Er waren ook opmerkingen. Zo vond één jurylid de foto wat te rood, een ander had wat moeite met het scherpteverloop, dat op hem erg onnatuurlijk overkwam en last but not least: “de hond komt erg vaak terug, het begint op een kunstje te lijken”. Doet er niet aan af dat het een erg mooie en knappe foto is.

Derde plaats:

De dieren doen het goed. Onze derde plaats gaat naar “de kat van de buren”. We zijn blij dat VeroonsVision in de top 5 beland is. Al meerdere malen heeft Veronica mooie foto’s in onze groep gepost. En met deze foto is een top 5 plaats meer dan verdiend.

- Curiosity -

“- Curiosity -” van VeroonsVision 

Een indrukwekkende foto, waarbij je ieder moment verwacht dat de kat uit je beeldscherm komt stappen. De twee eruit knallende “koplampen” zijn heerlijk scherp. De DOF is mooi, maar net te krap. De voorkant van de kop mist net dat tikje scherpte dat de foto naar een nog hoger niveau zou tillen. Interessant is de blauwe kleur van de rug en de rechterpoot die lekker “vloekt” met het groen.

Vierde plaats:

Voor Wim geldt hetzelfde als voor Veronica. Net telkens niet, maar vandaag wordt dat veranderd. Uit een aantal mooie spontane straatfoto’s vonden we onderstaande foto de mooiste. 

ALL KINDS OF PEOPLE,

“ALL KINDS OF PEOPLE,” van Wim Hazenhoek. 

Een lekker spontane foto, waarbij we ons afvragen of het meisje ooit in de gaten heeft gehad dat ze gefotografeerd werd. Ondanks de drukke achtergrond, zorgt een goede focus, goede belichting, een mooi bokeh en uitstekende scherptediepte dat ze helemaal los komt van de achtergrond. We vinden het jammer dat de suikerspin op de voorgrond en bij haar mond uitbijt. Ook had het meisje iets meer naar links gemogen in de compositie.

Vijfde plaats: 

Voor de tweede keer mogen we een foto van Marco begroeten in de top 5. 

Postmen guitarist

“Postmen guitarist” van marco paint 

Deze foto verkoopt zich zelf. Een mooi kleurenspel, een prettige compositie met de diagonaal geplaatste gitaar maken deze foto een vijfde plaats waard.

Tot volgende week. 

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *