FV Flickr Top 5 (28)

De herfst was duidelijk terug te vinden in de inzendingen van deze week. Een zeer mooie periode in het jaar voor ons, fotografen. Door de goede inzendingen, werden veel herfstfoto’s genomineerd. twee daarvan, waaronder de nummer 1 van deze week, haalden ook daadwerkelijk de eindstreep. In onze top 5 zien we ook weer wat “oude bekenden” terug. Ze spreken ons erg aan en zijn zo origineel in hun fotografie dat ze ons keer op keer blijven verbazen. We hopen alleen dat ze wat vaker onze fora komen bezoeken, zodat we allemaal een klein graantje mee kunnen pikken van hun kijk op fotografie.

Weekwinnaar:

Autumn oktober 2012

“Autumn oktober 2012” van mecx65

De herfstfoto die wij deze week als beste inzending beschouwden. De kleuren zijn niet helemaal reëel en doen denken aan een schilderij, dat te lang in een rokerige ruimte heeft gehangen, met een geel waas tot gevolg. Het geeft wel een goede sfeer aan de foto. De, over de gehele foto, fraaie belichting met de oplichtende mist achterin verzorgt een fijne dieptewerking, die nog eens versterkt wordt door de compositie. De relatief donkere fietser bevindt zich precies op de juiste plaats, in een lichtvlek, wat een mooi contrast oplevert.

Tweede plaats:

Euromist... / Rotterdam / Euromast

“Euromist… / Rotterdam / Euromast” van zzapback

Over diepte gesproken….. en dat ondanks het “beperkte” zicht door de mist. Het kostte Rob wat zweetdruppeltjes, maar het resultaat mag er dan ook wezen. Rob maakte het ons nog even lastig door van dit moment nog een tweede inzending te plaatsen. Rotterdam in optima forma, alle elementen die Rotterdam haar karakter geeft zijn aanwezig. Een foto waarin je kunt blijven ontdekken. Naar ons idee komt hij pas echt tot zijn recht op groot formaat. Dus laten we hem allemaal boven onze bank hangen, de foto verdient het.

Derde plaats:

H2O

“H2O” van Martijn // Tijntjesmile

Druppels zijn in op dit ogenblik. Bram Reinders heeft een aantal zeer fraaie exemplaren op Flickr gezet. Foto’s die het elke keer net niet haalden in de Top 5, maar daarom niet minder verdienstelijk zijn. Deze foto van Martijn redde het wel. Voor het geval je nog twijfelde om wat voor soort vloeistof het hier gaat, helpt Martijn je ook nog op weg. Hij moest wegens gebrek aan inspiratie terugvallen op zijn oude doos. Dat vonden wij niet erg, het maakt ons eerder benieuwd naar wat er nog meer in die doos zit. Naar eigen zeggen had hij heel wat pogingen nodig tot alles “letterlijk” op zijn plaats viel. Desondanks gaat er veel tijd, geduld en kunde zitten in de voorbereidingen; het uitlijnen, de kleurkeuze en het testen. Kortom de totale opbouw; een meesterlijke opname.

Vierde plaats:

Autumn forest

“Autumn forest” van reintjedevos

Deze mooie foto van Reina is ook geplaatst in onze “Herfst-maanduitdaging”. Daar zal ze ongetwijfeld ook hoge ogen gooien. De sfeer, ondanks ontegenzeggelijk herfst, is totaal anders dan van onze weekwinnaar. In plaats van mist worden we hier getrakteerd op fraaie zonnestralen (wat wel wat nevel vereist). De foto heeft erg mooie kleuren, en de POV is erg goed gekozen. De wandelaar in de foto is het kersje op de slagroom. Geweldig. Zelfs de kleur van de jas lijkt wel uitgedacht. De uitbijter aan het einde van de ‘tunnel’ is een toevoeging waardoor de aandacht wordt getrokken richting de wandelaar, diep de foto in.

Vijfde plaats:

Tree-Trunks.....

“Tree-Trunks…..” van J@N187

Om met weinig een topfoto te maken is knap, erg knap. Jan geeft ons hier een voorbeeld van. Compositorisch een ijzersterke foto van een simpel onderwerp. Perfecte belichting. Heel mooi die ene wat lichtere stam, die naar voren komt, met daarnaast bovenin de gele blaadjes. Heel eenvoudig, heel mooi. Je moet maar het “lef” hebben om zo een foto te maken en bovenal je moet het maar zien. Zet 100 mensen voor dit tafereel en maar weinigen zullen met deze “oplossing” komen.

Wij danken jullie voor de aandacht en het was wederom een genoegen voor ons om over de mooie inzendingen te discussiëren.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *