FV Flickr Top 5 (21)

De vakantieperiode is duidelijk voorbij. Deze week ontvingen we de meeste inzendingen sinds het bestaan van de Top 5. Dit is een erg gunstige ontwikkeling. Wat misschien nog wel belangrijker is, is dat deze hoeveelheid aan inzendingen ook nog eens gepaard ging met een grote hoeveelheid erg mooie foto’s. De trend die we al eerder signaleerde zet zich versterkt voort, de foto’s worden steeds beter en sommige juryleden hadden zelfs moeite om de nominaties binnen de perken te houden. We hopen dat deze trend zich voortzet, want dit zijn de “problemen” waar we naar uitkijken.

Weekwinnaar:

call me if you can

“call me if you can” van jvs photo

De foto is unaniem gekozen tot de nummer één van deze week. Originaliteit ten top. De titel en z/w conversie zijn in onze ogen goed gekozen. De timing is perfect, een opmerking die je van ons vaker tegenkomt. Maar dat is ook één van de krachtige elementen van de fotografie. Door die perfecte timing is de fietser precies in één telefooncel zichtbaar, met een reflectie op de andere cel. Een foto die, in onze ogen, de nummer één positie volledig waardig is.

Tweede plaats:

houten brug

“houten brug” van Stiinno

Stijn heeft een mooie serie van deze brug neergezet. Nog niet zo erg lang geleden meldde Stijn zich voor de eerste keer op de Technyx site. Hij deelde met ons foto’s met uitgebeten luchten, slechte framing, enz. Stijn heeft de ambitie om beter te worden en beschikt over de mogelijkheid om adviezen razendsnel te adopteren. Zijn foto’s zijn nu meer dan de moeite waard, getuige deze foto. Een mooie POV – wat een fraai lijnenspel oplevert – waarbij de jury zich afvraagt hoeveel mensen hier nog de/een brug in zullen herkennen (wat ook betreurd werd). De belichting is fraai, de kleuren zijn erg plezierig. De foto is nog niet perfect, de symmetrie zou nog net iets beter kunnen. Misschien kostte het wel een eerste plaats, maar dat is koffiedikkijken. Een mooie aanmoediging voor Stijn om zijn sterk stijgende lijn vast te houden.

Derde plaats:

In the morning light

“In the morning light” van L. Schulte

Sfeer in het kwadraat, dat is wat deze foto uitstraalt. Mist, maar net zo weinig om een mooie diepte in het landschap te krijgen. Mooie kleurtonen (hoewel sommige juryleden zich afvroegen of die er ook echt zo waren) en prachtige silhouetten tegen de opkomende zon. De compositie wint nog eens extra doordat het linker paard net wat minder zichtbaar is dan de andere twee. De halo’s rond de zon vinden we wat jammer, maar hield de foto niet van de derde plaats af.

Vierde plaats:

On the road again in 30 day's

“On the road again in 30 day’s” van Eduard van Mil

Hoe veel diepte werking wil je hebben? Het landschap wordt gewoon in tweeën geknipt door een kaarsrechte weg richting het verdwijnpunt. In gedachte lijkt het ons de ideale weg voor een “American chopper”. De foto schieten @ 16 mm met een diafragma van f/13 zorgt dat de foto van voor tot achter scherp is. Hoewel we ons niet aan de indruk kunnen onttrekken dat de verscherping ook (iets te veel) heeft meegewerkt. Een erg fraaie foto.

Vijfde plaats:

The fisherman

“The fisherman” van marco paint

Een schilderijtje. Vroeg in de ochtend zit de visser te overdenken hoe hij het allemaal aan gaat pakken. Een sterke compositie met de inkomende lijn van de kade, zorgt dat de visser nog eens extra benadrukt wordt. Mooie sfeer plaat van een visser in de haven, helemaal door de baard van de man. Goed gedaan.

Hartelijk dank voor de aandacht en de vele mooie inzendingen.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *