FV Flickr Top 5 (20)

Bijna waren de kaarten geschud na de eerste nominaties. We hadden precies vijf foto’s met elk 2 stemmen. Een behoorlijk verdeelde jury deze week (hoewel maar 3 van de 4 juryleden hebben genomineerd, dus eigenlijk valt het ook wel weer mee). Maar blijkbaar was de schudmachine nog niet uitgeschud, want uiteindelijk zijn acht foto’s met twee nominaties uit de bus gerold.  Deze acht zijn de finale ingegaan, wat de volgende top 5 opleverde. Het doet ons deugd om ook deze week een paar nieuwe “gezichten” in de top 5 te zien verschijnen. De hegemonie van een paar mensen, waarbij Wim zich vandaag maar weer eens doet gelden, wordt daar niet direct door bedreigd. De ontwikkeling is echter heel erg goed, omdat de spreiding van goede foto’s van verschillende leden steeds groter wordt.

Weekwinnaar:

Good Morning Ducks

“Good Morning Ducks” van Jan Linskens

Prachtig “gouden licht” en mooie uitsnede, wat afwijkend van het “normale”. De donkere delen boven in deze behoorlijk bewerkte foto, doen bladeren vermoeden. De bewerking is sfeervol uitgevoerd, wat nog eens versterkt wordt door de nevel. Een foto, een mooie opname op het juiste moment met een antieke uitstraling. Eenvoud ten top.

Tweede plaats:

Sending out an S.O.S.

“Sending out an S.O.S.” van zzapback

Dat je niet altijd met een dure DSLR rond hoeft te lopen, laat Rob erg mooi zien aan de hand van deze foto. De foto is goed gezien en fraai uitgewerkt. Aan de basis liggen een fles, een Compact Nikon P300, het gebruik van de macrostand en een foto geschoten in JPG. De z/w conversie is in PS uitgevoerd. Opvallende elementen zijn het parallel liggen van de fles aan de pier, dat de (on)scherpte goed gekozen is en de compositie als geheel een pluim verdient. Overigens was de jury niet unaniem over de (on)scherpte, er waren geluiden waarneembaar m.b.t. een scherpere pier. Wellicht een leuk discussieonderwerp.

Derde plaats:

INDUSTRIAL SHAPES AT NIGHT

“INDUSTRIAL SHAPES AT NIGHT” van Wim Hazenhoek.

Als een fabriek – of beter: een indrukwekkend industrieel complex –  te fotograferen is, dan doet Wim dat wel even op zijn onnavolgbare manier. Als altijd haarscherp, prachtig belicht en een feest om naar te kijken. Alles lijkt actie in dit van het licht bulkende complex, maar je ziet geen sterveling. Perfect uitgevoerd, erg knap. Fraaie plaat, laat de rest maar komen Wim!

Vierde plaats:

Zonsondergang

“Zonsondergang” van vroem400

Fraaie strakke foto, geheel volgens het compositorische boekje. Een foto als deze blijft boeien. Als het in scene is gezet, moeten ze eigenlijk elkaars hand vasthouden o.i.d. Wel zo romantisch :). Zo niet, dan is het een mooie momentopname.

Vijfde plaats:

Spider on pink

“Spider on pink” van Joost Lagerweij

De meteorologische herfst is begonnen en dan mag een spinnetje niet ontbreken. Geen betere keuze dan deze harige achtpoter voor een roze bloem. Die achtergrond is een ontzettend belangrijk en vaak vergeten onderdeel bij macrofotografie. Scherpte en compositie zijn dik in orde, dus een goede macrofoto met door de bloem net dat beetje extra.

We willen iedereen weer bedanken voor de vele mooie inzendingen, en we hopen voor de volgende ronde weer uit zoveel moois te mogen kiezen. Als je zelf overigens een keer een keuze wilt maken, en die keuze met ons wilt delen, dan kan dat natuurlijk weer op het forum in het bijbehorende discussietopic. Daarnaast willen we graag wat aandacht vragen voor een ander forumonderdeel: de maanduitdaging. We zijn aan een nieuwe maand begonnen, en daar hoort een nieuwe uitdaging bij. Deze keer is gekozen voor Mensen. Zeker een kijkje waard

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *