FV Flickr Top 5 (15)

Dat de leden met “zomerreces” zijn was te merken aan het aantal inzendingen van de afgelopen week. Dat waren er beduidend minder dan in de voorgaande perioden. Toch blijft er genoeg materiaal over om gezellig van gedachten te kunnen wisselen, over welke foto nou wel of niet in de top 5 moet komen. Elke week is het wel duidelijk welke foto’s de eerste plaatsen gaan bezetten. Voor met name de nummers 4 en 5 zijn er altijd wel meerdere kandidaten en daar richt zich de discussie dan voornamelijk op. Gelukkig konden we dat deze week weer met 4 juryleden doen, waardoor de discussie toch altijd wat gefundeerder wordt. Zoals we al eerder aangaven zou nog een extra jurylid welkom zijn, zeker in deze vakantieperiode.

Weekwinnaar:

colors in the mist

“colors in the mist” van hknatuurfoto (Hans Koster)

Hans komt voor de eerste keer in onze top 5 met een mooie tegenlichtopname. De mist, het warme tegenlicht en kleuren zorgen voor een mysterieuze sfeer. De positie van de boom is goed gekozen. Het sterretje in de boomkruin is een bonus. Toch werden er ook opmerkingen gemaakt over de kleurartefacten, die naar ons idee een beetje afbreuk doen, maar niet genoeg om deze fraaie foto van de eerste plaats af te houden.

Tweede plaats:

Sunset Curve

“Sunset Curve” van ToonS VisioN

Een andere nieuwkomer in de top 5 is Antoon. Hij had ons al een voorproefje van een soortgelijke opname laten zien in de maanduitdaging Tegenlicht. Die foto was zeker de moeite waard, maar naar ons idee is deze foto beter. Vanuit een goed gekozen standpunt, wordt hier een foto neergezet met een behoorlijk sterke lijnvorming. De lijnvorming wordt versterkt door de wolk – die een wezenlijk onderdeel vormt van deze foto – en het slootje rechts dat ook nog eens het donkere deel prettig oplicht.

Derde plaats:

0128.Icarusblauwtje.(Polyommatus icarus)

“0128.Icarusblauwtje.(Polyommatus icarus)” van Anneke van Dijk

Als derde nieuwkomer verwelkomen we Anneke. Een macrofoto volgens het boekje, de focus on-spot en haarscherp. Prettige kleuren en een perfecte belichting met een mooie licht/donker verdeling in de achtergrond. De onscherpe delen zorgen voor de nodige diepte in de foto.

Vierde plaats:

Follow the fence

“Follow the fence” van Jeroen Jongebloed

Deze foto heeft datgene wat veel van dit soort foto’s naar ons idee missen: “foreground interest”. In de meeste gevallen krijgen we alleen bergen met een blauwe waas te zien en hooguit nog een spannende lucht. Door het hek krijgt de foto een sterke dieptewerking waardoor deze foto boven de rest uitsteekt.

Vijfde plaats:

the singer

“the singer” van jvs photo

De foto van jvs photo verdeelde de jury behoorlijk. Waarschijnlijk een foto die je of wel of niet aanspreekt. Een foto waar veel over te zeggen is. Om positief te eindigen beginnen we met de aanmerkingen. De nauwe kadrering was voor sommige juryleden een heikel punt. Inderdaad zou je liever nog wat ruimte rondom de dame links zien. Het feit dat vrijwel alles behoorlijk in focus is, waardoor je onderwerp er niet uitspringt, is het andere punt. Andere juryleden zagen echter positieve punten in deze reportageachtige foto. Een fraaie z/w conversie die dicht bij de analoge z/w toon komt. Een dame die met haar blik je op een prachtige manier naar het onderwerp voert en een compositorische driehoek vormt tussen haar, de zanger en de “geldkist”. Ondanks dat er toch wat geld in zijn koffer ligt, lijken de meeste mensen zich niet echt te interesseren in zijn spel, wat versterkt wordt doordat je tegen hun ruggen aankijkt. Tot slot is de positie van de muzikant het vermelden waard, hij is perfect gepositioneerd in het kader. WE zijn als juryleden wel benieuwd wat jij ervan vindt. Vertel je mening op het forum.

Dit is onze top 5 selectie van deze week. Wij hopen dat de lezers nog alle opdrachten weten: Liken, Tweeten, discussietopic (zou ook wel eens leuk zijn als die ging lopen) en een extra jurylid….

Bedankt voor het lezen.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *