FV Flickr Top 5 (13)

Het eerste kwartaal van de Week Top 5 zit erop. Tijd om eens terug te blikken of wij op de goede weg zijn. We kunnen daar – bij wijze van uitzondering – prima onze discussietopic voor de Top 5 voor gebruiken. Schroom niet opbouwende kritiek te leveren: waar kunnen we verbeteren, wat doen we fout in jouw ogen, enz. Kom er mee voor de draad, dat is onze enige manier om beter te worden. Natuurlijk zijn complimentjes ook welkom, maar het gaat ons er vooral om, om de week top 5 tot een blijvend succes te maken. Een succes? Ja, een succes. Als we kijken naar de grootte van onze Flickr-groep (bijna 2500 foto’s), dan zien we na een explosieve start, dat de groep maar matig groeide. Echter na de introductie van de Week Top 5 zien we dat de groei is toegenomen. Dat willen we zo houden en liever nog wat beter dan dat. Daarnaast blijken er ook steeds meer leden van de Flickr-groep hun neus op onze site te laten zien. Maar ook dat kan nog beter.

. Groei FV-Flickrgroep

We zijn, met de komende vakantie voor de deur, ook op zoek naar 1 of 2 juryleden. Vind je het leuk om deze Top 5 in stand te houden en daar een bijdrage aan te leveren (naast het posten van je foto’s natuurlijk), stuur mij dan een PM. Dat kan hier, maar ook op Flickr.

.

Weekwinnaar:

Kings Cross

“Kings Cross” van BertBeckers

Twee weken achtereen dezelfde winnaar is naar ons idee nog niet voorgekomen. Het was wel een gevecht met de nummer twee, maar uiteindelijk werd “de strijd” toch in het voordeel van Bert beslecht. Symmetrie tot in de perfectie daarmee kun je deze plaat karakteriseren. Dat Bert dat “kunstje” beheerst liet hij vorige week al zien, maar toch verrast hij ons weer met deze fraaie foto. De technisch hoogstaande foto blijft boeien. Bert van harte dat je het voor de tweede keer weer voor elkaar krijgt.

Tweede plaats:

gray wise man !

“gray wise man !” van rikvandenhende

Rik is nog maar net tot de groep toegetreden en nu al zijn wij diep onder de indruk van de foto’s die hij oplevert. Deze grijze wijze man is daar een voorbeeld van. Een prachtig portret, technische perfectie en een zeer subtiele kleurvoering kenmerken deze foto. Het prikkelt de fantasie: wie, wat ziet hij, waar kijkt hij naar….. Rik zet met zijn indringende foto’s Vlaanderen mooi op de kaart en we hopen nog veel van zijn mooie foto’s in onze groep te mogen verwelkomen.

Derde plaats:

Erosion @ Waddensea

“Erosion @ Waddensea” van Martijn // Tijntjesmile 

Dat je niet de grens over hoeft te gaan om topfoto’s te produceren laat Martijn hier zien met zijn Waddenzee. Naar onze mening is dit één van zijn betere foto’s. Het land loopt aan de horizon vrijwel naadloos over in de zee. Donkere wolken boven land, licht boven de zee. Ze komen in het midden samen. Ondanks de tegenstellingen van licht/donker en land-kleur/zee-grijs vinden wij het toch een tamelijk evenwichtig geheel. “De natuur aan het werk”, de erosie is goed in beeld gebracht.

Vierde plaats:

rust'n away

“rust’n away” van ed-oorklep

Een tijd gelden heeft Ed de voorloper van deze foto op ons forum gezet (waar???) om er feedback op te krijgen. De opmerkingen heeft hij ter harte genomen en deze verbeterde versie is daar het resultaat van. Een, naar onze mening, mooie z/w conversie waarbij de details mooi in beeld zijn gebleven. De diepte in de foto maakt het fraaie schouwspel af.


Vijfde plaats:

 - Tear -

“- Tear -” van VeroonsVision

Veronica begint zo ondertussen ook een “hofleverancier” te worden. Vorige week viel haar “Her own world” in de prijzen en deze week pikt ze net de top 5 weer mee met deze gevoelige foto. De bewerking is uiterst subtiel en past helemaal bij de wereld van het kind, hoewel er ook opmerkingen vielen van “te vlak”. Een bijna onzichtbaar traantje grijpt aan. De scherpte is perfect, de kijkers knallen uit de foto. Toch hadden we onze bedenkingen over de uitsnede en de POV, in de huidige opname vragen de tanden naar onze zin net iets te veel om aandacht.

We hebben deze week weer een, naar onze mening, mooie top 5 kunnen samenstellen. Om dat te blijven doen moeten we er juryleden bij hebben (zie boven) en mooie inzendingen blijven krijgen. Vergeet niet om ons even te tweeten en op Facebook aan te raden.

.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *