FV Flickr Top 5 (11)

Alweer onze elfde week top 5 van onze Flickr-groep. We hebben de afgelopen weken mooie tot erg mooie foto’s langs zien komen. Soms kom je echter iets speciaals tegen. Een nieuwe techniek, een nieuwe aanpak. Men neme een bak water, twee flitsers, één die recht boven het wateroppervlak wordt opgesteld en eentje die de onderkant van het wateroppervlak verlicht. Dan laat je je creativiteit de vrije loop. Waar de meesten voor fruit kiezen bij dit soort fotografie, verzint Martijn de gekste dingen. Hij heeft ons al een voorproefje gegeven op het forum met zeer verrassende resultaten. Dit keer gaat hij nog een stukje verder. Ach, kijk zelf maar naar onze weekwinnaar en oordeel of je het met ons eens bent.

Wat dat oordelen betreft, willen we een stapje verder gaan. We discussiëren er al een paar weken over en nu is het dan zover. We gaan een forum openen waarop jullie zelf het oordeel kunnen geven over de keuze van de afgelopen week. Je kunt zelf foto’s aandragen die er naar jouw idee in hadden moeten staan, of zelfs je eigen top 5 aandragen. Natuurlijk is het belangrijkste je motivering van de keuze, dus die moet er wel bij. Kijk hier voor de “spelregels” en hier voor de discussie over de huidige top 5.

Weekwinnaar:

Losing Cargo

“Losing Cargo” van Martijn // Tijntjesmile

Met grote overmacht werd deze foto tot weekwinnaar gekozen. De foto is goed uitgevoerd, een leuk, origineel en creatief idee met een passende titel. Er is al genoeg over gezegd; een foto die wij graag belonen.

Tweede plaats:

Ho....Ho....Hoooo!!

“Ho….Ho….Hoooo!!” van powerfocusfotografie

Naar onze mening een geweldige actiefoto, mooi meegetrokken, waarbij zowel paardenhoofd (met een uitdrukking van: “mij krijg je toch niet klein”) als het gezicht van de ruiter (inderdaad: Ho…Ho…Hoooo!) voldoende scherp en goed “leesbaar” zijn. Een verhaal in een plaat. Een goede compositie, goede techniek, en een beetje humor. Wat wil je nog meer?

Derde plaats:

Finland 30

“Finland 30” van awhuitema

Anne Willem heeft een “reisje” gemaakt naar Finland en daar de nodige foto’s geschoten. Over de omstandigheden waaronder deze foto tot stand is gekomen, heeft hij op het forum het één en ander verteld. Het is leuk om daar eens een kijkje te nemen en te proeven hoe wij onderling de foto’s bediscussiëren. Van de deze week geplaatste foto’s van AW vonden we deze beer de beste. Zo’n beer krijg je niet vaak op de foto. Wat wij vooral goed vinden, is dat de fotograaf nog geprobeerd heeft om er een interessante compositie van te maken. Je komt al snel in de verleiding om zoveel mogelijk op de beer in te zoomen. Kortom, een goede compositie, het goede moment en een lekker berensfeertje.

Vierde plaats:

Kleine Viezerik @ iLove HipHop

“Kleine Viezerik @ iLove HipHop” van Visual Verve

Een knappe foto, waarbij ondanks de weinige kleurtonen die ter beschikking stonden alles perfect is uitgelicht. De scherpte ligt goed en de belichting is mooi. In de spiegeling van de bril is goed te zien wat K.V. ziet. Een glittertand – het visitekaartje van K.V. – is net voldoende zichtbaar en daardoor zijn het eigenlijk twee foto’s in één geworden. We vonden het wel jammer dat er geen grotere versie van gepost is.

Vijfde plaats:

Ladybug (lieveheersbeestje)

“Ladybug (lieveheersbeestje)” van www.eduardvanmil.com

Naar ons idee is dit niet gewoon een registratie van een lieveheersbeestje. Er is nagedacht over de manier waarop het één en ander vastgelegd moet worden. Het lieveheersbeestje wordt nog eens extra geïsoleerd op basis van scherpte en kleur.


Dit is onze selectie van deze week en…. vergeet niet om hier mee te gaan praten over de geplaatste foto’s of over de foto’s die jij eigenlijk in de selectie had willen zien.


Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *