FV Flickr Top 5 (10)

We begonnen deze week met 85 inzendingen en eindigden, nog voordat we dit verhaal konden schrijven, met 83 stuks. Nu wilde het toeval dat één van die twee verwijderde foto’s bij ons de vijfde plaats behaald had. Vervolgens zijn de originele foto’s verwijderd en de nieuwe ge-upload en gepost in de groep. De beide foto’s bleken beter bewerkt te zijn. Hierdoor werd de foto van mededinging uitgesloten voor deze top 5, hij zat immers niet meer in de selectie. Met een beetje geluk komt die foto volgende week toch in de top 5, hoewel we een dergelijke garantie nooit af kunnen geven. Het is mede afhankelijk van de andere inzendingen. Vijfentachtig inzendingen, wil ook zeggen dat we de kleine dip van vorige week ruimschoots “hersteld” hebben. We hopen binnenkort de magische grens van 100 inzendingen te overschrijden.

Weekwinnaar:

Skyline Almere Weerwater

“Skyline Almere Weerwater” van marco paint

Het aantal foto’s, dat gemaakt wordt met behulp van ND filters begint een aardige hype te worden. Toch onderscheidt deze foto zich van de andere. Hier wordt een foto gepresenteerd met dynamiek: de strakke gebouwen tegen de wazige en wollige lucht en dito water. Wij vinden de compositie mooi, de kleuren fantastisch en het resultaat bijzonder, een leuk spel van horizontale en verticale lijnen. Één jurylid, die de omgeving blijkbaar goed kent, merkte wel op, dat hij liever de schouwburg (rechts van dit tafereel) dan de woonwijk links op de foto had gezien. Misschien nog een keertje teruggaan Marc.

Tweede plaats:

Yesterday sunrise at 5.00 am [Explored 2012-06-13]

“Yesterday sunrise at 5.00 am” van reintjedevos

Om deze, toch wel weer klassieke themafoto, konden we niet heen. Nu niet uitgevoerd met een ND- maar met een vroeg-uit-veren-filter. De mooie kleuren, de rimpeling in het water, de niet uitgesmeerde wolken dragen allemaal bij aan deze, naar onze mening, erg mooie foto. Technisch en compositorisch vrijwel perfect uitgevoerd. Één jurylid vond hem zelfs mooier dan de winnaar van vorige week. De foto roept het gevoel op van een onbewoond eiland, met name door de boompjes aan de linkerkant, de steiger staat mooi uit het midden. Het enige kritiekpunt vinden wij de lichte vlek aan de rechterkant.

Derde plaats:

Reflections #2

“Reflections #2” van Wim Hazenhoek.

Wim laat naar ons idee zijn klasse weer eens gelden in deze foto. Niet alleen door een fraaie nachtopname met een mooie reflectie, maar ook door het detail, dat de lijnen van de luxaflex gelijk de aandacht vestigt op de reflectie. Pas daarna, realiseer je je dat het om een reflectie gaat en het echte gebouw aan de andere kant staat. Hierdoor vinden wij de foto erg boeiend en zelfs geweldig. Een minuscuul klein minpuntje vinden we het uitbijten van de letters op het gebouw.

Vierde plaats:

Morning Moods (Explored)

“Morning Moods” van Hankos

Het zijn harde tijden voor ons, fotografen. Een chronisch gebrek aan nachtrust valt ons dit seizoen ten deel. Ook Hans moest vroeg zijn veren uit om deze foto vast te kunnen leggen. Op het moment dat je het resultaat ziet, neem je het te kort aan nachtrust graag voor lief. Het motief is niet echt origineel, daar staat tegenover dat de uitvoering erg goed is, naar onze mening. De sfeer wordt met de kleuren en de ochtendmist goed gevangen. De foto kan zo in onze maanduitdaging die als thema tegenlicht heeft.

Vijfde plaats:

yummie - I LOVE YOUR CAM :)

“yummie – I LOVE YOUR CAM :)” van Donna Da Yettta

Wie naar deze foto kijkt zal ongetwijfeld een grijns op het gezicht krijgen. De originaliteit is de reden dat deze foto in onze top 5 terecht is gekomen. Technisch, qua scherpte, framing, enz. is er niets op aan te merken, maar de foto is zo donker. We vinden het jammer dat de foto op dat punt niet een beetje opgekrikt is. En Yettta, volgende keer eerst even haar neus schoonmaken hè.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *