Fujifilm X-A1 officieel aangekondigd

Wie op zoek is naar een betaalbare compacte systeemcamera van een wat meer exclusief merk kan vanaf nu uitkijken naar de Fujifilm X-A1. Vorige week lekten de eerste beelden en een vertaald persbericht al uit, maar nu is het dan officieel. De Fujifilm X-A1 is een betaalbaar model die onder de X-M1 gepositioneerd is. Hij kost een stuk minder dan zijn grote broer, maar is dan ook iets kariger bedeeld. Als instapper moet hij een nieuwe doelgroep aanboren; consumenten die simpelweg mooie foto’s willen maken en verder geen grote eisen stellen.

10

In tegenstelling tot de X-M1 is de Fujifilm X-A1 niet uitgerust met de X-Trans sensor, maar los daarvan lijkt hij wat body wel erg op de X-M1. Een flitsvoet is present, evenals een programmawiel en een tweede draaiwieltje. Om het onderscheid te vergroten is de X-A1 leverbaar in drie kleur combinaties: zwart, donkerblauw en zilver-rood.

08

Specificaties

De Fujifilm X-A1 is uitgerust met een 16 megapixel APS-C sensor met een maximale lichtgevoeligheid van ISO 25.600. Hij bevat een ingebouwde flitser, een kantelbaar lcd-scherm en wifi. Hij heeft een snelle opstarttijd van 0,5 seconde en een sluitervertraging van slechts 0,05 seconde. In burst-modus kan hij maximaal 30 foto’s achter elkaar maken met een snelheid van 5,6 bps. Net zoals de meeste andere systeemcamera zijn er een berg softwarematige filters present om foto’s creatief te verfraaien, zoals high en low key, miniatuur en enkelvoudige kleur. De camera is compatibel met alle XC-lenzen die voor de X-M1, X-E1 en X-Pro1 zijn uitgebracht.

19

Hij wordt standaard geleverd met de 16-50mm f3.5-5.6 OIS kitlens, maar optioneel is er ook een 50-230mm f4.5-6.3 objectief beschikbaar. De X-A1 heeft een adviesprijs van €599 inclusief kitlens. Dat is een flink verschil in vergelijking met de Fujifilm X-M1 die € 849 kost (€ 699 voor alleen de body).


02

Deel dit

2 antwoorden op “Fujifilm X-A1 officieel aangekondigd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *