Fujifilm kondigt Fujinon XF 10-24mm f4R OIS aan

De systeemcamera’s van Fuji, zoals de Fujifilm X-A1, Fujifilm X-M1, Fujifilm X-E2 en het topmodel de Fujifilm X-Pro1 lopen goed, ondanks  de zware concurrentie van Nikon, Sony, Panasonic, Olympus en Canon. Een nadeel waar Fuji mee kampte was de beperkte hoeveelheid objectieven. Er zijn wel een aantal fraaie primes op de markt, zoals de XF 23mm f1.4R, maar vooral het aantal zoomlenzen is nog beperkt. Daar komt nu weer een beetje verandering in.

Fujinon XF 10-24mm f4R OIS

Het nieuwe objectief zal groothoekliefhebbers aanspreken met een bereik van 10 tot 24mm en een vaste lichtsterkte van f4 – inclusief beeldstabilisatie. Omgerekend naar fullframe komt dat neer op een beeldhoek van 15-35mm. Opvallend is ook dat het groothoekobjectief is voorzien van beeldstabilisatie (OSS). Al dat moois komt wel met een pittig prijskaartje. In de VS kost hij zo’n 1000 dollar en we vermoeden dat dit ook de europrijs zal worden. In maart 2014 moet de XF 10-24mm f4R OIS op de markt komen.

10-24mm

Deel dit

Eén antwoord op “Fujifilm kondigt Fujinon XF 10-24mm f4R OIS aan”

  1. Dat ziet er mooi (hoogwaardig) uit. Wel wat aan de prijs, maar volgens mij zijn Fuji objectieven het over het algemeen wel waard. Het systeem wat ze neergezet hebben wordt steeds interessanter. Toch knap van een bedrijf wat vrijwel weggespeeld was zo sterk terugkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *