Fujifilm komt met twee FinePix digitale camera’s in 2012

Middels een persbericht heeft Fujifilm aangekondigd met nieuwe FinePix digitale fotocamera’s op de markt te komen. De fabrikant presenteerde in eerste instantie de HS30EXR en HS25EXR die men richt op fotografen die niet de mogelijkheid van het verwisselen van lenzen nodig hebben, maar wel specifieke instellingen willen kunnen wijzigen.

De FinePix HS-serie hebben een verbeterde elektronische zoeker (EVF) en een Lithium-ion accu die geschikt is voor het leveren van maximaal 600 foto’s per lading. De EVF is 0,26-inch groot en heeft 920.000 beeldpunten en een kijkhoek van 22 graden. Onder de motorkap heeft Fujifilm een nieuwe EXR CMOS sensor geplaatst die ook met weinig licht nog goede foto’s moet kunnen maken. Ook zou de ruis bij hogere ISO instellingen met dertig procent zijn afgenomen. Hiervoor krijgen gebruikers deze keuze uit verschillende opties die selecteerbaar zijn via het draaiwiel aan de bovenzijde van de behuizing.

Aan de achterzijde van de behuizing vinden we een kantelbaar 3-inch LCD scherm die, naast de EVF, gebruikt kan worden voor het maken van foto’s. Dit scherm heeft 460.000 beeldpunten voor het weergeven van de menu’s en het wijzigen van de diverse instellingen. Verder heeft Fujifilm de helderheid verhoogt zodat beelden ook in direct zonlicht kunnen worden teruggekeken.

Fujifilm heeft gekozen voor een Fujinon lens met 30x optische zoom en een brandpuntbereik van 24-700mm. Middels de Digitale Zoom functionaliteit is een zoombereik van 60x te halen wat neerkomt op een brandpuntbereik van 1440 millimeter. Ook heeft de fabrikant de Face Detection en AF Tracking samengevoegd wat geresulteerd heeft in Face-Tracking AF. Middels deze functionaliteit blijft de camera ook bij snelle actie gezichten scherp in beeld houden en zou ook de belichting in orde moeten zijn. De HS-serie kan naast foto’s ook videobeelden opnemen in een Full HD resolutie en met dertig beelden per seconde. Gebruikers kunnen hierbij de beelden handmatig scherpstellen en gebruikmaken van autofocus.

De nieuwe serie Fujifilm FinePix modellen worden leverbaar in het voorjaar van 2012. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

  HS20EXR HS25EXR HS30EXR
Beeldsensor 16 megapixel EXR CMOS 16 megapixel EXR CMOS 16 megapixel EXR CMOS
LCD scherm 3-inch, 460.000 pixels 3-inch, 460.000 pixels 3-inch, 460.000 pixels
Elektronische zoeker 0,20-inch, 200.000 pixels 0,20-inch, 460.000 pixels

 0,26-inch, 920.000 pixels

Stroomvoorziening 4x AA batterijen 4x AA batterijen Litium-ion accu
Intelligent Digital Zoom Nee Ja Ja
Handmatige focus bij filmopnamen Nee Ja Ja
Aanpasbare functie toets (Fn) Nee Nee Ja
Elektronisch waterpas Nee Nee Ja
RAW functionaliteit Ja Nee Ja

 

De Fujifilm FinePix HS30EXR (boven) komt samen met de HS25EXR in het voorjaar van 2012 op de markt

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *