Fujifilm introduceert de Finepix Z900EXR

De Fujifilm Z900EXR werd begin april al in de VS aangekondigd, maar komt nu ook naar Nederland. De camera profileert zich met een 16 megapixel EXR BSI CMOS sensor, Fujinon objectief met 5x optische zoom (28-140mm) en een flink touchscreen van 3,5 inch (8,9 cm) dat ondersteuning biedt voor multitouch. Dankzij het laatste kun je in- en uitzoomen door de bekende ‘pinch’ -methode die we ook kennen van smartphones als de iPhone. De menu interface functioneert zowel horizontaal als verticaal en is verrijkt met flashanimaties. De camera is in staat om op volle resolutie (maximaal) acht beelden per seconde te schieten en kan video-opnamen – in verkleinde resolutie van 320×112 pixels – met 320 beelden per seconde produceren. Daarnaast kan hij ook opnemen in Full HD (1080p) in het H.264 MOV-formaat. Verder bevat hij een nieuwe automodus met 27 scenestanden, een filmsimulatiemodus en een mogelijkheid om 360 graden panorama’s te maken. De Fujifilm Finepix Z900EXR heeft een adviesprijs van € 259.

PERSBERICHT

FUJIFILM INTRODUCEERT  NIEUWE FINEPIX Z900EXR STYLE CAMERA

Hier fotografeert het esthetische gevoel mee! De nieuwe FINEPIX Z900EXR van FUJIFILM is niet alleen uitgerust met de meest innovatieve fototechnologie, maar is ook op zichzelf een echt designhoogtepunt. De soepel in de hand liggende vorm en de hoogwaardige materialen maken de Z900EXR tot een belevenis voor de tastzin. Dankzij het grote touchscreen aan de achterzijde verstoren onnodige toetsen niet de algehele indruk. De bedieningselementen zijn gereduceerd tot het essentiële en het design overtuigt door zijn formeel – stemmige karakter.

BSI CMOS EXR – Uitstekende foto’s onder alle lichtomstandigheden

Het hart van de FINEPIX Z900EXR is de nieuwe EXR CMOS-sensor met een resolutie van 16 megapixels. De door FUJIFILM ontwikkelde variabele sensor is een intelligente combinatie van de Back Side Illuminated (BSI)- en de bekroonde EXR-technologie. Waardoor ook uitstekende foto’s bij ongunstige lichtomstandingheden genomen kunnen worden. Bij conventionele sensoren reduceren geleiderspooren en schakelingen het lichtgevoelige oppervlakte van de pixels. Bij de EXR CMOS-sensor zijn deze bedradingen achter de fotodiodes gepositioneerd. Daardoor wordt de volledige oppervlakte benut en kan het licht onbelemmerd de pixels treffen. De lichtgevoeligheid van de EXR CMOS-sensor is daardoor duidelijk hoger. Bovendien beschikt de sensor over de internationaal reeds meermaals in de prijzen gevallen EXR-technologie met drie verschillende EXR-modi: „Hoge resolutie“, „Uitgebreid dynamic range“ en „Hoge lichtgevoeligheid en lage beeldruis“.

 8,9 cm HR Dual Direction Multi Touch Touchscreen met Super  Flash animation

In en uitzoomen door met twee vingertoppen het scherm aan te raken en dan je vingers van of naar elkaar toe te vegen.  Raak met je vingertop het ingezoomde beeld aan en beweeg met je vingertop over het scherm om de foto tot in detail te bekijken. het touch screen volgt je vinger feilloos. Door toepassing van de allernieuwste Graphic User Interface met geweldige flash animaties is de bediening van het touch screen van de FINEPIX Z900EXR een waar genoegen. De complete GUI is dubbel uitgevoerd voor optimale toepassingen in horizontale en verticale positie.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *