Fotowedstrijd-blog: een groot avontuur

Italië, het Gardameer. Een plek om te zwemmen, om te wandelen in de bergen en om de Italiaanse cultuur te ontdekken. Maar ook een plek om te fotograferen. Het water, de rotsen en de bergen. In gesprek gaan met de lokale bevolking, dat levert de mooiste en meest bijzondere bestemmingen op. Aangekomen op bestemming begint voor mij het fotografie avontuur. Opzoek naar hèt standpunt om die ene mooie foto te maken. Die ene unieke foto. Origineel zijn, de uitdaging voor iedere fotograaf. En daar ben ik dan: aangekomen bij Lago di Valvestino.

Een spannende reis in een busje wat niet het meest ideale bergvervoer op de smalle bergpaadjes is. Uren onderweg door verkeerde afslagen te nemen en paden in te slaan die te smal zijn voor de bus. Eigenlijk zou de reis maar twintig minuten zijn.. Maar dan, ik zie het. Een meer vlakbij het Gardameer. Alleen dan wat kleiner en midden tussen de bergen. Motorrijders, mountainbikers en wandelaars worden aangetrokken door de prachtige bergpaadjes. Maar gelukkig geen grote toeristen massa. Het contrast tussen het water en de bergen. En dan die perfecte lucht erbij! Ja, dit is de plaats waar ik fotografeer.

Opzoek naar het standpunt voor het mooiste plaatje. Ja, daar zitten bij mij ook risico’s aan vast. M’n vriendin houdt haar hart vast terwijl ik aan een gammele en verroeste railing hang. Beide handen aan de camera en één teen die ervoor moet zorgen dat ik niet te pletter val in de afgrond onder mij. Ach, ik kom nu tenminste boven de begroeiing uit!

Untitled_Panorama5

Terwijl ik het standpunt heb gevonden, begin ik met het instellen van de belichting en nog wat andere instellingen. Wanneer alles klopt, kan ik die ene foto gaan maken. Die ene unieke foto. Ja, ik maak er een panorama van. Camera in potretstand om ervoor te zorgen dat alles erop komt wat diepte in de foto creëert. Net als de diepte nog steeds onder mij… Circulair polarisatie filter erop zodat de spiegeling in het water vermindert. Nu komen de kleuren van zowel het water als die van de omgeving optimaal tot zijn recht. Gelukt. Ik sta weer veilig op de weg. Vriendin ook weer gerust… Thuis ga ik de twaalf gemaakte foto’s samenvoegen tot een panorama. Nu eerst nog even genieten van de omgeving, want dat hoort er ook bij!

Weg schietende hagedissen, ritselende slangen en het geluid van het bergwater wat naar beneden stroomt. Of dat van lachende mensen op de boulevard, een Italiaan die alleen Italiaans kan spreken en spelende kinderen. Bomen, rotsen en het koude water. Nog veel meer bijzondere bestemmingen. Nog veel meer bijzondere verhalen…

Inzending van: Stijn Boerboom

Overige foto’s:IMG_8341 20140814_142738_RichtoneHDR

[alert]

Wat is jouw beste vakantiefoto?

Doe ook mee aan onze fotowedstrijd. Stuur je beste vakantiefoto in en maak kans op twee mooie prijzen, waaronder een professionele fotorugzak die dankzij zijn vele vakjes ideaal is voor op vakantie (en ook ruimte biedt voor accessoires, kleding en versnaperingen). We willen niet alleen een foto ontvangen, maar ook wat achtergrondinformatie over waar je was en waarom dit je favoriete vakantiefoto is – vergelijkbaar met de tekst hierboven. Oftewel simpel gezegd: schrijf een korte blog over je vakantie en de betreffende vakantiefoto. Als je wilt kun je eventueel extra foto’s toevoegen om het verhaal duidelijker of levendiger te maken. Bij de beoordeling wordt gelet op de combinatie van foto(‘s) en het verhaal.

Zie het aankondigingsbericht voor meer informatie over de wedstrijd en de prijzen. Daar vind je ook het instuurformulier.

[/alert]

Deel dit

Eén antwoord op “Fotowedstrijd-blog: een groot avontuur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *