Fotowedstrijd-blog: vissers bij zonsondergang (Birma)

De vissers op het Inlemeer hebben een speciale techniek om te vissen waarbij ze met één been hun roeispaan vasthouden om zou een vrije hand te hebben bij het vissen. Deze mannen demonstreerden dit toen ik ‘s morgens het meer opvoer. Ik heb toen via mijn bootsman gevraagd of ze dat ook ‘s avonds zouden kunnen doen bij zonsondergang. En ja toen we daar terug waren van een leuke dag op en rond dit schitterende meer gaven ze voor mijn vrouw en mij een halfuur demonstraties wat voor mij de mooiste reisfoto’s uit Birma opleverde. de andere toeristenbootjes die op dat moment terugkeerden deden niet eens te moeite om even te stoppen om zo ook hun toeristen foto’s te laten maken dus voelde ik mij dat op moment toch echt bevoorrecht als gepassioneerd fotograaf. Wat de technische kant betreft kan ik vertellen dat een hoge sluitertijd van 1/2500 (onderbelicht dus op dat moment) altijd mooie silhouetfoto’s oplevert. De foto’s werden in Raw gemaakt zodat ik de kleuren gemakkelijker kon verbeteren achteraf in Lightroom.

DSC_2021oke

Door Eric tKindt

Extra foto’s:

DSC_1975

DSC_2165

4 antwoorden op “Fotowedstrijd-blog: vissers bij zonsondergang (Birma)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *