Fotowedstrijd-blog: Toscaanse zon (Italie)

Een reis naar Toscane (Italie) geeft veel mogelijkheden voor prachtige foto’s: middeleeuwse dorpjes op de heuvels, patroontjes van pijnbomen of wijnranken, interieurs van prachtige kerken of sfeervolle pleinen. Voor mijn inzending heb ik toch gekozen voor de zon. De inzending toont een foto vlak na zonsopkomst op onze charmant ‘Agriturismo’-verblijf vlak bij Volterra. De lage zon accentueert de glooiende heuvels prachtig en werpt mooie schaduwen. Ook geeft het gouden licht een fraaie gloed aan het groen. De andere twee foto’s zijn vergelijkbaar, maar zijn zonsondergangen.

Natuurlijk is een goede balans in de belichting van ‘contre-jour’-opnamen moeilijk. Voor alle foto’s heb ik gekozen voor het samenvoegen van vijf verschillend belichte opnamen. De inzending is haastig genomen en ik koos voor vijf uit de hand geschoten opnamen met 0,7-stops verschillende belichtingen met behulp van de bracketing-functie van mijn Sony A700. De opnamen zijn bewerkt in Nik HDR Efex Pro 2, Lightroom en Photoshop CC 2014. De andere twee foto’s zijn op statief genomen met 1 stop tussen de opnamen en op vergelijkbare manier bewerkt. Mijn lens was steeds de Sigma 10-20mm f/4-5.6.

Sunrise in Tuscany

Inzending van: Michael Echteld

Extra foto’s:

Last rays of sunlight over the Tuscan land

SONY DSC

[alert]

Blogcompetitie

De fotowedstrijd is beëindigd. Deze week publiceren we de laatste fraaie inzendingen, waarna we overgaan de beoordeling. De uitslag wordt in de week van 29 september bekend gemaakt. In de tussentijd kun je wel nog steeds meedoen met de blogcompetitie (waarbij je ook foto’s kunt insturen). Je maakt daarmee kans om zelf een prijs te kunnen kiezen uit onze prijzenpot.

[/alert]

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *