Fotowedstrijd-blog: Indian Summer in Schouwen-Duiveland

Het is half september en het einde van de vakantieperiode nadert met rasse schreden. Tijdens deze weken hielden wij het weer zoals ieder jaar nauwlettend in de gaten want af en toe krijgt de zomer nog een opleving: “The Indian Summer”! Dan worden er plannen gemaakt om er met het hele gezin op uit te trekken. Hoog op ons verlanglijstje stond om nog eens een dagje met Passoa, onze 8 jarige tinkermerrie van het Type Vanner, op pad te gaan. Dat was er dit jaar te weinig van gekomen en ik had eigenlijk nog goede foto’s nodig van ons paard voor in ons vakantiealbum.

Het weekend van 13 en 14 september zou volgens de diverse weersites een goede mogelijkheid worden om nog eens heerlijk na te zomeren. Het werd pas echt uniek toen we op de donderdag vooraf gebeld werden door Opa en Oma de Bok. Onze camping is de laatste jaren uitgebreid tot een groot chaletpark en aan de rand van buitenplaats Oudendijke waren ze al een tijdje bezig met het maken van een grote dierenweide. Nu had de eigenares Margreet laten weten dat de dierenweide zover af was dat we ons paard mee konden nemen. Alles viel op zijn plek. Prachtig weer, vrij weekend en we hadden de mogelijkheid om ons paard mee te nemen naar ons eigen plekje in Zeeland. ’s Avonds maakte ik mijn camera in orde voor een mooie shoot aan zee. Ik dacht al na over de plaatjes die ik zou kunnen schieten.

Op zaterdagochtend vertrokken we samen met onze dochter Emma, onze boxer Grover en Passoa naar Schouwen-Duiveland. Het was nog zwaar bewolkt en er was geen spoor te bekennen van de zomer.

De kop van Schouwen

Na een bak koffie was het tijd voor onze eerste strandrit. We moesten een stukje verder rijden met Passoa omdat het in deze tijd van het jaar maar op een beperkt deel van het Noordzeestrand is toegestaan om de hele dag met het paard op het strand te rijden. We parkeerden onze auto ten westen van Renesse in een schitterend duinlandschap. Jenny zadelde Passoa snel op in de trailer. De kop van Schouwen liet zich inmiddels van zijn beste kant zien. Alsof Houdini de wolken liet verdwijnen. Het wolkendek scheurde open en binnen een mum van tijd hadden we een strakblauwe hemel.
Aan Passoa was duidelijk te zien dat ze er veel zin in had. Ze maakte zich nog eens extra groot, haar oren stonden naar voren en er klonk een licht snurkend geluid door haar iets verwijde neusgaten. Er bleven tijdens het oversteken van de duinovergang behoorlijk wat strandgangers staan om naar onze stoere bonte dame te kijken. Top!
Onder aan het duin was een druk strandpaviljoen en daarna niets…. Het was laagwater en bijna niemand nam de moeite om over deze zonovergoten vlakte naar de vloedlijn te lopen. We kregen enkel nog gezelschap van de meeuwen en een verdwaalde visser.

Zeebeving

Nu werd ikzelf hyper. Ik ben namelijk een fanatieke hobby fotograaf en de omstandigheden waren ineens perfect. Er lag wat schuim op het strand en dat betekent dat er algenbloei in het water zit. De zon gaf de Noordzee daardoor een prachtige groene gloed en door de aanlandige wind van kracht 4 waren er golven met schuimkoppen. Ik had de gewenste foto met mijn Canon 70D in mijn gedachte al gevisualiseerd en de omstandigheden naderden perfectie. Ik wilde een foto van Jenny en Passoa maken terwijl ze door de branding galoppeerden. Mijn eigen positie wilde ik ook in het water zodat ik aan mijn linkerzijde nog de contouren van het strand in beeld kon houden. Dit zou het gemakkelijkst gaan met mijn groothoeklens 10-22 mm maar ik gaf de voorkeur aan mijn 50 mm 1.4 USM lens met vast brandpunt vanwege zijn snelle focus en omdat deze lens geen vertekening geeft in de hoeken. Ik had mijn scherpstellingpunt namelijk bepaald aan de uiterst rechtse zijde. Ik stapte snel de zee in en ik controleerde voor de laatste keer mijn camera instellingen. Sluitertijd , diafragma, witbalans, belichting! Daar kwamen Jenny en Passoa al aan. Passoa veroorzaakte een zeebeving van minimaal 5 op de schaal van Richter in de branding. Ik probeerde iedere keer zolang mogelijk door de zoeker te blijven kijken op zoek naar de perfecte compositie. Het was heerlijk fotograferen en het blijft iedere keer weer een adrenaline kick als zo’n groot paard rakelings langs je af draaft en galoppeert.
We hebben ruim een uur in de zee gespeeld en toen was het de hoogste tijd om terug te keren naar de camping. Daar was het voor onze merrie de hoogste tijd om wat te gaan eten en te rusten bij de campingpony’s Jordy en Siebe en wij gingen nagenieten met de foto’s. Een afsluitende BBQ maakte de dag compleet!
De foto is recht uit de camera. Ik heb hem alleen in panoramaformaat gesneden.

IMG_5629b

Inzending van: Gido de Bok

Extra foto’s:

IMG_5562

IMG_5751

[alert]

Blogcompetitie

De fotowedstrijd is beëindigd. Deze week publiceren we de laatste fraaie inzendingen, waarna we overgaan de beoordeling. De uitslag wordt in de week van 29 september bekend gemaakt. In de tussentijd kun je wel nog steeds meedoen met de blogcompetitie (waarbij je ook foto’s kunt insturen). Je maakt daarmee kans om zelf een prijs te kunnen kiezen uit onze prijzenpot.

[/alert]

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *