Fotowedstrijd-blog: ijzig blauw (IJsland)

Deze foto van aanrollende golven werd gemaakt in Ijsland. De fotoreis werd georganiseerd onder de deskundige leiding van de bekende Nederlandse fotografe Loulou Beavers. Zij heeft ons met woord en daad bijgestaan om met zo goed mogelijke foto’s huiswaarts te keren. Haar raad voor deze opname was:
lange sluitertijd en korte reactietijd. Het was namelijk kwestie van de opname zo vlug mogelijk te maken en dan als de weerlicht een sprintje te trekken voor de aankomende golven: anders kreeg je gegarandeerd een ice bucket in je schoenen. De belichtingstijd bedroeg hier 0,6 sec, nodig om het sluiereffect te bekomen. De andere foto toont een ijssculptuur afgeleverd door moeder natuur. Zonder veel verbeelding kan je hier duidelijk de vorm zien van een walrus. Hier was ook de nodige reactiesnelheid vereist want met de volgende golf verdween de ijssculptuur.

sized_DSC_0253_bewerkt-2

Inzending van: Eric Beullens 

Extra foto:

sized_DSC_0387_bewerkt-1

[alert]

Blogcompetitie

De fotowedstrijd is beëindigd. Deze week publiceren we de laatste fraaie inzendingen, waarna we overgaan de beoordeling. De uitslag wordt in de week van 29 september bekend gemaakt. In de tussentijd kun je wel nog steeds meedoen met de blogcompetitie (waarbij je ook foto’s kunt insturen). Je maakt daarmee kans om zelf een prijs te kunnen kiezen uit onze prijzenpot.

[/alert]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *