Fotowedstrijd-blog: het iets minder perfecte Fiji

Dit is een foto van mij in een hangmat op Fiji. Gemaakt door een vriendin van mij met mijn kleine Lumix cameraatje, die wonderwel onze reis heeft overleefd. Op het eerste gezicht lijkt het een ideaal plaatje. Blauwe lucht, prachtig strand, palmbomen en een echt kokosnoot drankje in mijn handen. Het was uiteraard ook ideaal! Maar wat je niet ziet op deze foto is dat ik hier al 3 dagen erg ziek was en nauwelijks wat binnen hield.. Uit de kokosnoot heb ik geen slokje gehad. Bepaald niet fijn om daar ziek te zijn… zeker als het ook nog ongeveer 45 graden was en je maar 4 uur per dag elektriciteit hebt. Dus de kleine ventilator in ons ‘hutje’ werkte alleen ‘s ochtends en ‘s avonds even. En alleen koud en vies water dat absoluut niet gedronken mocht worden.

Deze hangmat was vlak voor ons hutje. Ongeveer 5 meter lopen. Dit was de eerste keer na 3 dagen dat ik weer uit mijn bed kwam. Ik heb daar hooguit 3 minuten in de hangmat gelegen en toen weer snel terug in mijn bed.
Verder was het een vrij onbewoond en klein eiland. Geen telefoon, internet of iets anders. 2 kleine families woonden er, en op het moment waren ik en een vriendin de enige gasten. Een arts/ziekenhuis was alleen met een bootje te bereiken. Deze foto heb ik ook op Facebook gezet later. Mooie reacties kreeg ik er op (niet er bij gezegd hoe ziek ik me daar voelde). Wat ik hiermee wil zeggen: hoe mooi foto’s (op Facebook) er ook uit zien, het is niet altijd het ‘ideale plaatje’. Voor mij was het eigenlijk helemaal geen mooi moment. En toch.. dit vind ik een van de mooiste foto’s van de reis. Alles klopt… behalve het gevoel op dat moment.

Inzending van: Rianne

P1110765

[alert]

Wat is jouw beste vakantiefoto?

Doe ook mee aan onze fotowedstrijd. Stuur je beste vakantiefoto in en maak kans op twee mooie prijzen, waaronder een professionele fotorugzak die dankzij zijn vele vakjes ideaal is voor op vakantie (en ook ruimte biedt voor accessoires, kleding en versnaperingen). We willen niet alleen een foto ontvangen, maar ook wat achtergrondinformatie over waar je was en waarom dit je favoriete vakantiefoto is – vergelijkbaar met de tekst hierboven. Oftewel simpel gezegd: schrijf een korte blog over je vakantie en de betreffende vakantiefoto. Als je wilt kun je eventueel extra foto’s toevoegen om het verhaal duidelijker of levendiger te maken. Bij de beoordeling wordt gelet op de combinatie van foto(‘s) en het verhaal.

Zie het aankondigingsbericht voor meer informatie over de wedstrijd en de prijzen. Daar vind je ook het instuurformulier.

[/alert]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *