Fotowedstrijd-blog: footprints in Namibië

Soms is een moment te perfect, te bijzonder, te speciaal om te beschrijven. Dit was zo een moment. Ik denk dat de foto meer zegt dan dat ik zelf kan vertellen hoe mijn vriendin en ik ons voelde op die plek, bevroren in tijd, maar ik kan jullie wel het avontuur vertellen achter deze fotos.

Mijn vriendin en ik studeerden in Kaapstad toen we opeens besloten dat Namibië toch erg dichtbij was. Het land van woestijn, leegte en mars landschap. Wat een kans! We vertrokken de volgende ochtend, reden 1500km in een dag, verscheurden 2 autobanden en kwamen vast te zitten in de woestijn. We sliepen onder een sterrenhemel die je niet zou geloven, maar in een plek waar er geen elektriciteit de nacht verstoord is het ongelofelijk.

Gelukkig waren we voorbereid en met extra band konden we dieper de woestijn in totdat we in het land van de duinen en dode bomen kwamen. Duinen van honderden meters hoog, kolossaal. En bomen die al tientallen jaren versteend staan. De stilte was misschien wel het mooist als je dat kunt geloven.

We waren alleen samen op een van de meest spectaculaire plekken ter wereld. We verspilden geen tijd en gingen voor de grootste duin die we konden zien. Het was misschien de eerste keer dat iemand er op trad, we zullen het nooit weten. Het zand gloeide, de wind trok aan ons haar en wij klommen hoger en hoger totdat we de top bereikte. We zijn er zo lang blijven zitten omdat we het moment niet wilden verbreken.

Er was natuurlijk maar een snelle manier naar beneden. Camera in de rugzak. Rugzak naar beneden smijten. En toen er achter aan. Ik vergeet hoeveel keer we over onze kop zijn gegaan. Ik voel alsof ik nog steeds zand uit Namibie tegenkom. Misschien niet zo raar.

Zo’n ervaring maak je misschien maar een keer mee in je leven en wij waren dankbaar dat wij deze kans hebben gehad!

Namibia

Inzending van:Maurice Schutgens

Extra foto’s:

IMG_8282-copyIMG_8173-copy-copy[alert]

Blogcompetitie

De fotowedstrijd is beëindigd. Deze week publiceren we de laatste fraaie inzendingen, waarna we overgaan de beoordeling. De uitslag wordt in de week van 29 september bekend gemaakt. In de tussentijd kun je wel nog steeds meedoen met de blogcompetitie (waarbij je ook foto’s kunt insturen). Je maakt daarmee kans om zelf een prijs te kunnen kiezen uit onze prijzenpot.

[/alert]

Deel dit

2 antwoorden op “Fotowedstrijd-blog: footprints in Namibië”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *