Fotoviewer Facebook vernieuwd

Twee jaar geleden maakte Facebook het mogelijk om foto’s in een hoge resolutie door te sturen. Het maximum was maar liefst 2048 pixels breed, maar deze foto’s in hoge resolutie kon je pas zien als je de foto downloadde – de fotoviewer in Facebook bleef steken bij 960 pixels breed.

Sinds deze week is daar verandering in gekomen: de nieuwe fotoviewer maakt het mogelijk om foto’s in fullscreen te bekijken. Ook als je niet fullscreen kijkt, worden de foto’s zo groot mogelijk getoond. Hiermee gaat Facebook de concurrentie aan met Google+, die een gelijkaardige functie heeft. Ook voegt Facebook bij elke foto een simpele versie van de sRGB kleurenruimte toe, waardoor je foto’s minder snel een afwijkende kleur zullen krijgen door Facebook.

Facebook fotoviewer

De fotoviewer gebruikt dezelfde layout, met één klein verschil: een dubbele pijl in de rechterbovenhoek die je toelaat over te gaan naar de nieuwe fullscreenmodus. Facebook is vandaag begonnen met de uitrol van de nieuwe fotoviewer, dus het kan zijn dat deze functie nog niet is geactiveerd op jouw account. Ook werkt de fullscreenmodus enkel met Mozilla Firefox en Google Chrome.

Vanaf nu dus extra goed opletten wat je op Facebook zet. Gelukkig verkleint Facebook nog steeds standaard alle foto’s naar 960 pixels breed als je “Hoge resolutie” niet aanvinkt. 

Voor en na Facebook fotoviewer

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *