Technyx vernieuwd!

Zoals je kunt zien is Technyx geheel vernieuwd! Het is misschien even wennen, maar in de nieuwe lay-out staat het beeld nu meer centraal, waarbij de laatste of belangrijkste items bovenaan groot in beeld verschijnen. De site werkt in alle moderne browsers, maar ook op alle smartphones en tablets. De layout past zich daarbij automatisch aan aan de schermgrootte zodat alles lekker leesbaar blijft. Ook reageert de site op het kantelen van een device, bijvoorbeeld van liggend naar staand. Alle vertrouwde content, inclusief eerdere tests en praktijkartikelen, zijn nog steeds beschikbaar op de nieuwe site. Voor nieuwe artikelen en nieuwsitems geldt dat afbeeldingen nu standaard te vergroten zijn met een druk op de knop, zodat je alle details goed kunt bekijken. Het scoresysteem van reviews is iets aangepast, waarbij je nu zelf ook een score kunt toekennen aan het beschreven product.

De vernieuwde site luidt ook een nieuw tijdperk in. Na de succesvolle samenwerking met Hardware.info (sinds april 2011) hebben we in goed overleg besloten uit elkaar te gaan, waarbij Technyx zelfstandig verder gaat (Eric, Koen, Frank, David en de anderen, bedankt!  🙂 ). Omdat we nu op een eigen platform draaien betekent dat wel dat we afscheid hebben moeten nemen van enkele features, zoals de productdatabase en de prijsvergelijker. Actieve leden zullen ervaren dat de bestaande accounts niet meer werken (die hoorden bij de infrastructuur van Hardware.info en konden om meerdere redenen niet meeverhuizen). Om te reageren op een bericht heb je overigens geen account nodig, dat kan direct onderaan iedere pagina. Wat we je wel willen aanraden is je te registreren op het forum (je account werkt dan meteen ook op de rest van de site). Het forum begint ook weer met een schone lei, vanwege de eerder genoemde redenen. Hoe dan ook kun je van ons verwachten dat we vol enthousiasme verder gaan met de site. We openen vandaag met reviews van de Panasonic Lumix GX7 (die eind deze maand in de winkels ligt) en de nieuwe Olympus PEN E-P5 (en er volgen snel meer).

[alert style=”grey”]Neem vooral een kijkje op de nieuwe site en op het forum. Mocht je gekke dingen tegenkomen, dat kan. We zijn de site nog een beetje aan het finetunen en bij het overzetten van alle content kan iets fout gegaan zijn. Mocht je iets niet zien dat niet klopt, meld het dan via het contactformulier of het forum.[/alert]

Veel plezier op de nieuwe site!

-namens het Technyx team

Deel dit

31 antwoorden op “Technyx vernieuwd!”

 1. Ziet er erg mooi en professioneel uit, ik hoop dat jullie een mooie herstart gaan krijgen met de vernieuwde site. Persoonlijk vind ik het helemaal niet erg dat de prijsvergelijking verdwenen is, dit heb ik altijd maar aanschouwd als onderdeel zijn van HWI en dat het daarom aanwezig was.

  Ik hoop dat jullie uitgroeien tot een interessante nieuwsbron en fotoplatform voor de community 😉

  Gr Dennis Smit / Grizzly_NL

   1. let wel. het is net begonnen en er wordt achter de schermen hard gewerkt, even geduld en kom sowieso nog een keer terug 😉

 2. Wat een draak van een site hebben jullie ervan gemaakt!
  Ik scroll me een RSI arm……..

  Weer typisch veranderen om te veranderen: laat toch eens intact wat oké is!

 3. Jammer dat er op deze manier “opnieuw” begonnen is. Het is toch erg zonde dat nu alle reacties en ook alle forum topics weg zijn met de reacties in de topics. Plus ook alle gebruikersreviews die gemaakt zijn als ik zo ff snel kijk.

  Op deze manier is veel nuttige content verdwenen en doet de site geen goed. Misschien tot een volgende keer…

   1. Misschien nog even toevoegen waaróm die verhuizing niet mogelijk was: de wet Bescherming Persoonsgegevens. De nieuwe, onafhankelijke FV-website is geen onderdeel meer van het bedrijf HWI Group, en HWI Group mag de persoonsgegevens (en de bijbehorende content) niet zomaar aan FV doorgeven.

    1. Eens, naast een softwarematige vendor lock-in (forum/CMS), heb je ook de wet Bescherming Persoonsgegevens (accounts, forum) die niet altijd even handig is. 😉

     1. De ironie dat ik uitgerekend één dag voordat alle gegevens zijn weggegooid de avond heb besteed om een nieuwe user-gear pagina aan te maken. Daarnaast lijkt de comment section nu onafhankelijk te werken van het forum ledenbestand wat misschien vervelend kan werken.
      Is er geen back-up gemaakt van alle oude forumposts?

     2. De user gear is volgens mij nog steeds toegankelijk via Hardware.info. Er is een backup van de oude forumposts. We zijn nog aan het kijken of we die op een bepaalde manier als archief kunnen tonen.

      De reacties zijn semi-onafhankelijk inderdaad. Lang verhaal, maar dat heeft bepaalde voordelen (kan ik evt. in het forum bij Op- en Aanmerkingen verder uitleggen). Overigens worden de reacties wel allemaal intern opgeslagen onder de forumnaam. Maar het zou inderdaad handig zijn als je niet een separaat account voor de reacties hoefde aan te maken.

     3. Dus als ik het goed begrijp worden je reacties hier, zolang je je bij disquss registreert onder hetzelfde e-mailadres, gekoppeld aan je forumaccount?

     4. De user gear is helaas niet meer toegankelijk. Op HWI stond (liever gezegd: staat) in de tab User Gear altijd de computergerelateerde gear, en op FV de fotografiegear. Op HWI kan je de fotografiegear niet bekijken. De vraag over forums/disqus zal Jeroen moeten beantwoorden.

     5. Hmmm… het lijkt er op dat de fotografiegear inderdaad niet compatibel met de computergear. Ik ga nog even navragen of daar iets aan te doen is.

      Wat Disqus betreft is dit vooralsnog een gescheiden systeem wat betreft registratie en avatar (ware het niet dat de reacties dus ook intern worden opgeslagen). Er is een complexe manier omdat te integreren (Single Sign On), maar daarvoor wacht ik nog op antwoord van Disqus.

     6. Nee, dat is jammer genoeg niet meer toegankelijk via HWI.
      Mijn score daar staat op 0 posts, 0 reviews en 0 shopreviews…..

 4. Even wennen aan het nieuwe uiterlijk,maar ik zie toch wel erg veel positieve zaken in het hele gebeuren.
  Ontzettend veel succes Technyx

 5. Ik heb hier meer het idee van een wordpress blog bij. De Frontpage mag wel wat compacter. Zijn er ook andere schrijvers meegegaan naar de nieuwe site of doe je het in je eentje Jeroen? Ik zou eens proberen of een een deal met kieskeurig.nl kunt sluiten. Hun productdatabase voor camera’s was toch altijd al veel beter dan die van HWI.

  1. Dank voor je feedback! De frontpage is vrij ‘modern’ inderdaad, de meningen zullen daar altijd over verdeeld zijn. 😉 Het is een bewuste keuze waarbij beeld meer centraal staat. Het internet gaat die kant op, kijk maar naar The Verge.

   Gelukkig blijven de meeste oude schrijvers (los van de Hardware.info redactie) nog actief. 🙂

   Ik ben inderdaad aan het kijken naar de mogelijkheden voor een productdatabase en prijsvergelijker.

 6. Ondanks dat meerdere sites naar deze stijl zijn overgegaan blijft het wennen. Ik denk dat het voor FotoVideo, in ieder geval voor de kortere termijn, wel de betere stijl is. Maar uiteindelijk is het belangrijkste dat er nu ook meer en makkelijker nieuwe functionaliteiten aan de site kunnen worden toegevoegd. De vorige site zat toch opgesloten in het format van HWI.

 7. Gefeliciteerd met de nieuwe site! Het ziet er strak uit!
  Er wordt gebruik gemaakt van bootstrap neem ik aan, voor mooie weergave op lagere resoluties?
  Eén puntje: wat mij betreft mag het standaard lettertype wel iets kleiner.

 8. Mooie nieuwe website! Ik hou wel van responsive design. Wat gebeurt er met de app? die deed de laatste tijd ook een beetje raar nu zag ik wel weer artikelen staan.

  1. De app vervalt in principe op termijn. Hij doet het nog wel zie ik, waarbij nieuws en reviews netjes apart worden weergegeven en de HWI prijsvergelijker is ook nog present. Voor de rest maakt de app gebruik van de mobiele versie van de site. Oftewel als je in je browser naar de site gaat, dan zie je hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *