FotoVideo meeting 25 mei: Belangrijk laatste nieuws

Aan de vooravond van onze meeting nog een aantal belangrijke mededelingen en, om jullie wat warm te laten lopen, even een korte terugblik op een vreselijk gezellige Crewmeeting in Utrecht eind vorig jaar. De eerdere publicaties van deze dag zijn op het eind van dit artikel te vinden. Vergeet vooral niet om even naar de mooie prijzen te kijken die Technyx aan deze dag gekoppeld heeft.

Wijziging

Gasterij De WagenmeesterEric Veth was zo attend ons opmerkzaam te maken op het feit, dat Perron 4/5 om 13:00 uur (het uiterlijke verzameltijdstip) nog niet open was. Als verzamellocatie hebben we nu gekozen voor: “Gasterij de Wagenmeester” op het Stationsplein 31/33 (033 – 4613531; http://dewagenmeester.nl/). Naar hun zeggen: “Het gezelligste Grand-Café op het Stationsplein van Amersfoort. Voor koffie met gebak, lunch & borrel.”, dat kan dus niet meer stuk.

Als je je auto bij de Eemlaan parkeert (het eindpunt van de dag en goedkoop parkeren als je mee-eet) dan moet je volgens Map 24 de volgende route lopen. Er wordt rekening gehouden met de echte slenteraars onder ons, want 36 minuten over net 2 km…….
De gekke lus zal wel met een tunnel te maken hebben die onder de rotonde doorgaat. Voordeel van die lus is, dat je alvast je eerste foto’s kunt maken langs de Eem(haven).


Route Eemplein - Gasterij
Klikbaar voor een grotere versie.

De dag

Op dit ogenblik hebben zich 13 personen voor deze dag aangemeld. We verdelen de mensen in 3 groepjes van drie en één groepje van 4 personen. Absolute voorkeuren (zoals filmers die bij elkaar in de groep willen, familieleden (is af te raden :p) of type camera’s, of wat dan ook) hoor ik graag van te voren. De mogelijkheid om dat in te dienen is tot 12:55 uur op zaterdag. Daarna worden de overigen willekeurig in groepjes verdeeld. Per groep wordt er één plattegrond ter beschikking gesteld met daarop een aantal leuke locaties. De leuke locaties die ik nu al verzameld heb staan hieronder aangegeven. Weet je er nog meer, dan hoor ik die graag en zal die dan op zaterdag toegevoegd hebben.

Circa 13:15 uur zullen de groepen vertrekken. Waarheen is geheel hun eigen keuze. De foto-opdracht is ruim en er zal niet snel een foto afgekeurd worden omdat hij niet aan de opdracht voldoet. Probeer toch op foto en/of film het straatleven en/of de architectuur te pakken. Dus foto’s van eendjes, close-ups van bloemen, e.d. komen NIET door de keuring heen.

DaraOm circa 17:30 – 18:00 uur worden jullie verwacht bij wereldrestaurant dara. Daar kun je nog eventueel stukjes film aan elkaar plakken (het enige dat is toegestaan) en RUC- foto’s (JPG) inleveren. RUC staat voor “Recht Uit de Camera”.  Onder RUC wordt verstaan foto’s die niet achteraf geconverteerd (ja, ja, we weten dat de camera altijd in RAW fotografeert, maar je begrijpt wel wat er bedoeld wordt) en/of bewerkt zijn. Ook niet in de camera bewerken dus!!! Nadruk ligt op achteraf, dus met je instellingen, filters, flitslicht, soorten objectieven, enz. enz. mag je alles toveren wat je wil. Dat zijn nl. allemaal zaken die vooraf gebeuren. Volgens deze definitie is HDR ook uitgesloten, jammer voor sommigen…

De inschrijvingsdatum om je op te geven om mee te eten is al ruimschoots verlopen. Maar het mindere weer kan hier in ons voordeel werken. Dus als er nog mensen zijn die zich alsnog op willen geven voor het eten, dan kunnen we kijken of er nog iets te regelen is. Je krijgt van mij dan bericht en een mededeling over de vooruitbetaling (menu staat hier, onder het hoofdje “dineren”). (hmmmm…. Vooruitbetaling….. heeft iedereen daar al aan voldaan?)


Nee
JaJa en mee-eten

Het mindere weer….. Aanvankelijk zag de dag er heel goed uit. Maar hoe dichter we de dag naderen, hoe slechter de verwachting wordt. Het is wat fris en de kans op een bui is zeer zeker aanwezig. Gelukkig ziet het er nu naar uit dat er af en toe ook een zonnetje te zien zal zijn.
Goede regenkleding is aan te bevelen evenals een sjaal en handschoenen (?). Voor de camera’s die niet zo goed tegen de douche kunnen is een rain sleeve geen overbodige luxe. Op het forum werd er al gekscherend over gesproken. Zoek even op rain sleeves in Google en je vindt zo wat alternatieven van minder dan € 10,= tot over de € 100,=. Als je snel bent, heb je het nog voor zaterdag in huis.

De interessante locaties

Interessante locatie Amersfoort
Klikbaar!

  1. Ontmoetingsplaats, Gasterij De Wagenmeester, Stationsplein 31; 033 – 4613531
  2. Afsluitingsplaats, Wereldrestaurant dara, grote koppel 5 (bij Eemhaven), 3813 AA Amersfoort; 033 – 47 02 302
  3. Rijksdienst Voor het cultureel erfgoed, Smallepad 5. zie: http://www.cultureelerfgoed.nl/organisatie/-gebouwen/amersfoort
  4. Moskee El Fath, Amersfoort, rondleidingen mogelijk. http://www.moskee-elfath.nl/ Buiten het centrum, Zangvogelweg.
  5. Onze Lieve Vrouw kerk met beroemde toren. Op deze plek kun je ook gebruik maken van een stadgids, http://www.vvvamersfoort.nl/event/inloopwandeling-amersfoortse-gidsen (€ 4,= voor 1,5 uur)
  6. Grachtengordel, diverse rondvaarten mogelijk
  7. Mondriaanhuis, Korte gracht 11.
  8. VVV, Breestraat 1
  9. Koppelpoort, Kleine Koppel 32

Deze lijst wordt verder uitgebreid, maar een aantal belangrijke zaken om te zien en/of informatie te krijgen heb je nu al.

De gezelligheid van meetings

Zoals hierboven al werd aangegeven zijn we eind vorig jaar met de crew op stap geweest in Utrecht. Als extraatje had Jeroen allerlei apparatuur bij zich waarmee je die dag mocht schieten en/of filmen (wie weet brengt hij ook wat mee naar Amersfoort….).

We hebben daar een topic (onder een wat bedekte naam…) voor geopend en een aantal (maar lang niet alle) foto’s geplaatst.

Een paar exemplaren, om in de stemming te komen:

Utrecht Dungeons
“Utrecht Dungeons” van Arumes

Verboden rijwielen te plaatsen
Het verboden rijwiel van Pieter van Roijen

Utrecht gezien door een trombone
“Utrecht gezien door een trombone” van Pjerry

Oude gracht Utrecht
“Oude Gracht” van boerboom

Nieuwe gracht Utrecht
” “ik kan ‘m niet scherp krijgen…” – (Ik dus ook niet).” van Eric Veth

Jeroen
En wie zou dit nu zijn…..

Zomaar een greep… maar wel reuze gezellig, ondanks de kou.

Tot slot:

Eerdere artikels:

Topics op ons forum:

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *