Foto’s Sony NEX-5R en NEX-6 camera’s uitgelekt

Na eerdere geruchten zijn nu ook de eerste beelden van de aanstaande Sony NEX-5R en de NEX-6 uitgelekt. Vorige week meldden we al dat de camera’s waarschijnlijk over een sensor met af-diodes voor fasedetectie beschikken en aan het begin van de maand werd bekend dat ze ook standaard wifi-functionaliteit bevatten. Maar een foto zegt meer dan duizend woorden.

NEX-6

De NEX-6 lijkt erg op het topmodel, de NEX-7. Zo bevat hij een geïntegreerde EVF (met een lagere resolutie) en een interne flitser. Nieuw is een programmawieltje (dat bij de NEX-3 en 5-serie ontbreekt en waar vaak over geklaagd wordt). Ook de flitsvoet is anders, waardoor de camera makkelijker overweg kan met universele flitsers (Sony, voorheen Minolta, is de enige fabrikant die een afwijkende flitsvoet gebruikte). Naar verluid beschikt de NEX-6 over dezelfde 16 megapixel-sensor als de NEX-5R. Ideaal voor wie niet op de 24 megapixels van de NEX-7 zit te wachten, maar toch een betere camerabody dan de 5-serie zoekt.

NEX-5R

De NEX-5R lijkt als twee druppels water op de NEX-5N, maar dan met een draaiwieltje èn het 180 graden kantelbare flip-scherm van de NEX-F3. De 16 megapixel-sensor zou geheel opnieuw ontworpen zijn en dus ook fasedetectie autofocuspunten bevatten. Beide modellen zijn uitgerust met wifi.

Prijzen

Over prijzen is nog niets concreet bekend maar reken op circa € 700 voor de NEX-5R en € 950 voor de NEX-6. Volgens het geruchtencircuit worden beide camera’s op 28 augustus aangekondigd. 

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *