Foto’s en videos wereldreiziger Aart Huig gestolen

Aart Huig gaf zijn goedbetaalde baan als econoom bij De Nederlandse Bank (DNB) op om in zijn eentje van de Noord- naar de Zuidpool te fietsen. In net geen twee jaar heeft hij al fietsend een afstand van 35.000 km(!) afgelegd, wat een indrukwekkende prestatie is. Maar pas in Nederland wachtte hem het noodlot… Aan Geenstijl schreef Aart:

“Ik ben net ruim een maand terug in Amsterdam. Nog nooit, echt nog nooit is mij iets gevaarlijks gedurende deze 34.000 kilometer lange tocht overkomen… Niet in de stoffige Amazonen, niet in de ‘door drugs kartellen geterroriseerde’ Noordelijke Mexicaanse staten en niet in het Colombiaanse rebellen gebied. Nee daar niet! Maar hier is het raak. Gisteren braken dieven mijn tijdelijke verblijfplaats aan de rand van Amsterdam West in. Al mijn dagboekaantekeningen, foto’s en video’s in een klap weg.”

Het gaat om aantal dagboeken, externe harde schijven (met daarop foto’s en video’s) en een Acer Aspire laptop. Voor de dieven is het maar materiaal, maar voor Aart zijn het emotionele herinneringen van een indrukwekkende twee jaar durende fietstocht van de Noordpool naar de Zuidpool. 

“Weet je het kutste zijn gewoon die dagboeken. Stel je voor. Bijna elke dag een uur de boel vol pennen terwijl de muggen om je heen feest vieren. In dat schrijven zit gevoel: pijn. blijdschap en eenzaamheid. Verder bizar te realiseren dat ik 34.000 kilometer lang ruim 6 kilo aan bagage mee heb genomen die ik nu achteraf helemaal niet nodig had gehad. Denk aan camera, opladers, harde schijven, laptop, statief batterijen etc… Allemaal voor lul meegesjouwd nu ik alle foto’s en alle video’s ook kwijt ben.”

Aart met zijn fiets op reis (foto: Piet Bakker)

Hieronder een overzicht van alle vermiste zaken:

  • Laptop: ACER Aspire, 6 GB ram, Core-i5, 750 GB hard drive
  • Externe schijven: 3 stuks
  • Dagboeken: 5 stuks, harde kaft, 1 A4 formaat, 1 pocket formaat, 3 A5 formaat
  • Tas: beige, Vaude (zie foto)
  • Een losse schoen: Keen, maat 46, bruin

Op zijn Facebook-pagina Today, You can vraagt hij mensen om mee te helpen zijn dierbare spullen terug te vinden. Met name zijn dagboeken, foto’s en video’s. Deel deze oproep om mee te helpen deze emotioneel waardevolle spullen terug te vinden!

Hieronder zie je een fragment van Pauw en Witteman met Aart Huig, waarop enkele spullen eveneens zijn te zien. De opname is enkele dagen na terugkomst in Nederland gemaakt.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *