Fotograaf Rahi Rezvani fotografeert Victoria Koblenko in/op/voor een Jaguar

De in Iran geboren Nederlandse fotograaf Rahi Rezvani heeft al menig grote naam voor de lens gehad. Zo legde hij onder andere Jennifer Lopez en William Defoe op de gevoelige plaat vast. Ook maken namen als Atelier Versace, Marcel Wanders en Marina Abramović graag gebruik van zijn creatieve diensten. In zijn werk speelt Rahi graag met licht, of beter, het weglaten daarvan, om de rauwe kant van zijn onderwerpen met duister te belichten. Zijn onderwerpen kunnen personen zijn, maar ook voorwerpen. Onlangs hebben hij en actrice Victoria Koblenko de creatieve krachten gebundeld voor een bijzondere fotoserie waarin ook Victoria met haar duistere kant speelt.

De serie bestaat uit totaal 12 foto’s en een ‘The Making Of’-video. Deze zullen op een later tijdstip worden gepresenteerd, maar de onderstaande beelden werden alvast als ‘teaser’ vrijgegeven.

5-Jaguar-Rahi-Rezvani

Rahi is groot fan van het design en de power van de Jaguar F-TYPE. Actrice Victoria Koblenko deelt zijn liefde en rijdt ook in deze auto. Tijdens een toevallige ontmoeting deelden ze hun enthousiasme en ontstond het idee de door hen ervaren menselijke karakteristieken in de Jaguar vorm te geven in een fotoshoot met Victoria en de auto in de hoofdrol. Het resultaat is een serie spraakmakende foto’s die het mannelijke ego van de Jaguar doen samensmelten met het vrouwelijke ego van Koblenko.

1-Jaguar-Rahi-Rezvani

Rezvani: ‘Victoria matcht qua karakter met wat ik graag laat zien in mijn werk. Ze is een beetje curieus, op de goede manier, en is niet meteen te doorgronden. Net als mijn werk wordt ze daardoor niet altijd meteen begrepen. Dat, samen met haar overduidelijke schoonheid, maakt haar extra interessant en perfect voor de rol van vrouwelijk element in deze serie foto’s. De Jaguar is perfect voor de uitgesproken mannelijke hoofdrol. Een échte man, want “sexy girls like men, not boys”.

3-Jaguar-Rahi-Rezvani

In de serie is Victoria Koblenko te zien als een filmische figuur die zich op het ene moment onderwerpt aan de auto, en op het andere moment letterlijk de koers bepaalt en het stuur in handen heeft. De klassieke man/vrouwrolverdeling wordt nergens bevestigd noch ontkracht, maar in alle gevallen spreekt er uit de foto’s overduidelijk een seksuele lading. Bovendien spreekt uit de foto’s een voorliefde voor het obscure en geheimzinnige. Zowel Koblenko als Rezvani dwepen met hun ‘dark side’, en ook de Jaguar laat zich van zijn duistere, dierlijke kant zien.

4-Jaguar-Rahi-Rezvani

‘Ik hou van donker. In mijn werk laat ik graag bewust licht weg waar collega’s juist dit bewust lijken toe te voegen’. Aldus Rezvani ‘Wanneer ik te veel licht in een werk zie, mis ik vaak de grimmigheid, de schaduwen, de mystiek en karakteristieken in het werk zelf, maar ook in hetgeen dat of diegene die is afgebeeld. Door in deze foto’s delen van Victoria in het licht te zetten maar de rest donker of onderbelicht te laten, benadruk ik haar mystieke, vrouwelijke kant en leg ik haar karakter bloot. De mannelijke hoofdrolspeler, de Jaguar F-TYPE, laat ik slechts in detail zien. Maar hij is overduidelijk aanwezig en straalt ondanks zijn deels fysieke afwezigheid een enorme kracht en mannelijke energie uit.

2-Jaguar-Rahi-Rezvani

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *