Fotoboek: boksfotografie van Annemieke Kock

Afgelopen week heeft Annemieke Kock haar eerste fotoboek uitgebracht. Deze fotografe – die fotografeert onder de naam Piek – heeft zich voor het maken van dit fotoboek uitsluitend gericht op boksfotografie. Annemieke heeft gestudeerd aan de kunstacademie en heeft in 1990 stage gelopen bij de bekende fotograaf Erwin Olaf. Na haar studie is zij vervolgens van 1993 tot 1998 werkzaam geweest als de vaste assistent van Erwin Olaf. Daarnaast was Annemieke Kock vanaf 1995 ook nog werkzaam als freelance fotografe en heeft ze verschillende BN’ers gefotografeerd en opdrachten gedaan voor de NS en Nieuwe Revu. Aan haar CV kan nu ook een fotoboek worden toegevoegd. Het boek telt 112 pagina’s en heeft een prijs van €29,95.

Boksen

Het boek wordt uitgebracht met een afmeting van 24 x 30 cm en bevat volgens Uitgeverij d’jonge Hond foto’s van boksers op hun meest kwetsbare moment: “In de hoek met hun trainer, tussen twee rondes in, dicht op de huid, haarscherp”. Naast deze portretfoto’s worden de foto’s afgewisseld met actiefoto’s. Voor het boek heeft Annemarie ‘Piek’ de laatste jaren honderden bokswedstrijden bezocht. Hierbij stonden voor de verandering eens niet alleen de kampioenen centraal, maar alle boksers. Het gaat daardoor meer over fotografie en het fenomeen boksen dan over de sport. Volgens de uitgever is de bokssport nog nooit op deze manier in beeld gebracht.

Leermeester Erwin Olaf heeft het voorwoord van het boek geschreven en ook auteur Jan van Mersbergen en bokser Bruce Silverglade van Gleason’s Gym hebben een bijdrage geleverd. Het boek ligt vanaf nu in de winkel voor een prijs van € 29,95.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *