Foto Sony NEX-3N (met zoomknoppen) uitgelekt

De eerste foto van de op handen zijnde Sony NEX-3N is uitgelekt. Op de foto, van de bovenzijde van de body, zijn flink wat veranderingen te zien. De ontspanknop zit niet meer op een apart niveau aan de voorzijde van de body, maar nu rechts bovenop. Er is geen aparte aan-uit-schakelaar meer, maar deze is rond de ontspanknop geplaatst (wat op zich logisch is). De body is sowieso een stuk platter geworden al steekt hij rond de flitser en de grip wel een klein beetje uit. De camera bevat nog steeds een ingebouwde pop-up flitser aan de bovenzijde, maar heeft nu een stereomicrofoon ter linker en rechterzijde daarvan zitten. De flitsknop is wat verschoven en de afspeelknop zit nu prominent aan de bovenzijde. 

Zoomknoppen?

Maar de meest opvallende ontdekking is dat er een zoomschuifje rond de ontspanknop gemonteerd is, waarbij W (wide/groothoek) en T (tele) duidelijk af te lezen zijn. Dat zou betekenen dat je met de NEX-3N ook zou kunnen in- en uitzoomen zonder de lens aan te raken. We zijn benieuwd hoe dit in de praktijk uitpakt en voor welke lenzen dit zal werken (een lens zal over elektronische zoom moeten beschikken).

Ter vergelijking, dit is zijn voorganger de NEX-F3

Niet alleen de body ziet er compleet anders uit (waarbij de vraag is of het 180 graden kantelbare scherm behouden is gebleven), maar de naamgeving is ook behoorlijk anders. In de 3-serie plaatste Sony de letter tot nu toe steeds voor het cijfer. En bij de 5-serie juist er achteraan. Misschien wil Sony nu één lijn trekken.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *