Foto Obama vestigt record op Facebook

Obama heeft een nieuw record gevestigd. Kort na zijn herverkiezing plaatste hij de onderstaande foto van zichzelf en zijn vrouw Michelle op Facebook met de tekst ‘four more years’. Nog diezelfde nacht werd de foto 2,1 miljoen keer geliked en meldde Facebook dat hiermee een record gevestigd was. Op dit moment is de foto al 4,1 miljoen keer geliked, meer dan een half miljoen keer gedeeld en zijn er ruim 200.000 reacties op gekomen. 

De foto werd gemaakt door Scout Tufankjian met een Nikon D3 en een 85mm f/1.4 prime. Op 15 augustus was zij bij een campagne evenement in Iowa. Het was het eerste moment in de campagne waarbij Michelle aanwezig was en Barack en zij hadden elkaar enkele dagen niet gezien. Daarop volgde de omhelzing, die nu de recordboekjes in gaat.

Ook op Twitter was de foto een grote hit en brak de tweet het record van de meeste retweets. Obama heeft trouwens al vaker foto records gebroken. In mei vorig jaar werd de foto van ‘the situation room’ de meest populaire foto op Flickr

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *