Foto nieuwe Nikon 18-300mm VR gelekt

Een tijdje geleden bleek dat Nikon een patent had voor een 18-300mm VR lens en nu is er op de Europese website van Nikon een afbeelding verschenen van deze lens. Inmiddels is de afbeelding al terug van de site gehaald, maar Nikon Rumors heeft hem nog op zijn site staan.

Zoals je op de afbeelding kan lezen heeft deze lens VR en een maximale opening van f3.5 bij 18mm en f5.6 bij 300mm. De zoomfactor bedraagt 16.7x en hierdoor heeft Nikon de grootste zoomrange ooit kunnen proppen in een croplens. Volgens het patent zou deze lens drie ED-glazen en drie asferische glazen bevatten. Ook maakt deze lens, zoals gewoonlijk bij G-lenzen van Nikon, gebruik van een Silent Wave Motor (SWM) voor het scherpstellen. Een zoom-lock knopje is uiteraard ingebouwd, hierdoor blijft je lens op 18mm gelockt zodat de lens niet uitschuift bij het vervoeren.

De exacte releasedatum is nog onbekend, maar Nikon Rumors denkt dat dit de komende weken zal zijn. Ook denken zij dat Nikon een nieuwe body gaat  aankondigen samen met deze lens.

Nikon AF-S DX Nikkor 18-300mm f/3.5-5.6G ED VR

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *