Foto-expositie Nutshuis: Ik en mijn held

Een held hebben is voor sommigen iets uit hun kindertijd, voor anderen is het de normaalste zaak van de wereld, ook als ze de puberteit zijn gepasseerd. Helden vind je in alle soorten en maten; van oma’s tot Gandhi tot Spiderman en Mega Mindy. Een held is iemand om te bewonderen, maar soms ook iemand die je stiekem wel zou willen zijn.

Veertien Haagse fotografen hebben de hedendaagse helden met hun aanbidders in beeld gebracht. Helden van gewone mensen, maar ook helden van mensen die misschien zelf wel voor anderen een held zijn, zoals drummer Cesar Zuiderwijk en filosoof Herman Philipse.

De expositie is te zien van 3 september t/m 26 oktober in het Nutshuis in Den Haag. Je kan er terecht op maandag t/m vrijdag, tussen 11 en 16 uur, en de toegang is gratis.


Foto door Miriam Donkers uit de tentoonstelling “Ik en mijn held”

Fotografen: Guus Rijven, Richard Brouwer, Miriam Donkers, Roos Trommelen, Fleur Beemster, David de Jong, Bertus Gerssen, Wim van Ophem, Alexandra Hunts, Joost Koskamp, Mieke Meesen, Johannes van Assem, Mike van Hees en Stefanie Smans. Met interviews van Klaartje Jaspers.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *