Firmware-updates voor Nikon 1 J1 en V1

Nikon heeft een firmware-update voor beide Nikon 1-camera’s vrijgegeven, die een aantal belangrijke zaken verbetert. Hieronder staan de verbeteringen op een rij:

  • Het belichtingsregelingsprogramma dat wordt gebruikt in de stand Slimme fotoselectie, of in de fotostand waarbij Belichtingsstand is ingesteld op P Automatisch programma of Automatische onderwerpselectie, is herzien voor kortere sluitertijden om onscherpte te voorkomen.
  • De automatische witbalans is verbeterd.
  • De nauwkeurigheid van de belichting wanneer ISO-gevoeligheid is ingesteld op Automatisch (100–3200), Automatisch (100–800) of Automatisch (100–400), is verbeterd bij opnamen met de ingebouwde fliters (J1) of optionele Speedlight SB-N5 (V1) waarbij onderwerpen op korte afstand worden gefotografeerd.
  • De volgende problemen zijn verholpen.
    – Er werd soms een foutbericht weergegeven tijdens intervalopnamen, waardoor niet het opgegeven aantal opnamen kon worden vastgelegd.
    – Als de camera werd ingeschakeld door de vergrendeling voor de intrekbare objectiefcilinder te ontgrendelen op toepasselijke objectieven, trad er soms een lichte vertraging op voordat de sluiter kon worden ontspannen.

De nieuwe firmware is per direct te downloaden vanaf de servicewebsite van Nikon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *