Featurerijke NEC monitor met IPS paneel

De tweede helft van 2012 lijkt dan toch echt de doorbraak van IPS te worden. Waar tot op heden TN de standaard was en IPS een luxe product lanceren monitorfabrikanten de laatste weken aan de lopende band nieuwe IPS schermen wat alleen maar een gunstige werking op de prijs kan hebben.

Ook NEC komt met een nieuw model voorzien van een IPS paneel met LED backlight; de MultiSync EA224WMi. De monitor heeft een scherm resolutie van 1920×1080 pixels, iets waardoor een aantal mensen direct zullen balen dat het geen 2560×1440 betreft. Aan de andere kant gaat het hier om een variant met een schermdiagonaal van 21,5 inch waarmee dergelijke resolutie eigenlijk heel acceptabel is. Zoals we kennen van IPS zijn bedragen de kijkhoeken zowel verticaal als horizontaal maximaal 178 graden. De contrastverhouding is vastgesteld op 1000:1 (25.000:1 dynamisch).

De monitor is voorzien van een multifunctionele voet waarmee het scherm niet alleen tot 130 mm in hoogte aangepast kan worden maar ook over tilt, swivel en pivot mogelijkheden beschikt. Qua aansluitmogelijkheden zijn DisplayPort, HDMI, DVI-D en VGA aanwezig en ook aan USB 2.0 hub is gedacht (twee poorten achter, twee aan de zijkant). Tot slot beschikt de monitor over twee 1W luidsprekers en aanraakbediening.

NEC geeft 3 jaar garantie op de monitor. Hij moet deze maand beschikbaar komen en is in onze prijsvergelijker terug te vinden vanaf zo’n €250,-.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *