Eye-Fi heeft snellere SD kaart met 16 GB en WiFi klaar

Het is een tijdje rustig geweest rondom Eye-Fi, de fabrikant heeft klaarblijkelijk in alle stilte gewerkt aan de Pro X2 geheugenkaartjes met ingebouwde WiFi module. De SD-geheugenkaart heeft een opslagcapaciteit van 8 GB en 16 GB, volgens de specificaties voldoet eerstgenoemde aan de Class 6 specificaties terwijl de grote broer een Class 10 classificatie heeft.

De Eye-Fi Pro X2 kaartjes bieden ondersteuning voor geotagging en het eenvoudig online delen naar onder andere Facebook, Twitter, Picasa en YouTube. Tevens is het mogelijk om – eventueel automatisch – foto’s draadloos te verzenden naar een computer of middels een app naar een tablet of smartphone. Hierbij is het niet alleen mogelijk om jpg-bestanden te verzenden, maar ook foto’s in het RAW-formaat kunnen overgedragen worden. Middels de Endless Memory technologie zal het geheugenkaartje bij het inschakelen van de camera automatisch de reeds verzonden foto’s verwijderen. De ingebouwde 802.11b/g/n module heeft een bereik van ruim 25 meter, werkt via de 2,4 GHz band en biedt ondersteuning voor de WEP, WPA en WPA2-PSK beveiliging.

De Eye-Fi Pro X2 met 8 GB heeft een adviesprijs van 80 USD, de versie met een opslagcapaciteit van 16 GB gaat voor 100 USD over de virtuele toonbank.

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *