Eye-Fi heeft snellere SD kaart met 16 GB en WiFi klaar

Het is een tijdje rustig geweest rondom Eye-Fi, de fabrikant heeft klaarblijkelijk in alle stilte gewerkt aan de Pro X2 geheugenkaartjes met ingebouwde WiFi module. De SD-geheugenkaart heeft een opslagcapaciteit van 8 GB en 16 GB, volgens de specificaties voldoet eerstgenoemde aan de Class 6 specificaties terwijl de grote broer een Class 10 classificatie heeft.

De Eye-Fi Pro X2 kaartjes bieden ondersteuning voor geotagging en het eenvoudig online delen naar onder andere Facebook, Twitter, Picasa en YouTube. Tevens is het mogelijk om – eventueel automatisch – foto’s draadloos te verzenden naar een computer of middels een app naar een tablet of smartphone. Hierbij is het niet alleen mogelijk om jpg-bestanden te verzenden, maar ook foto’s in het RAW-formaat kunnen overgedragen worden. Middels de Endless Memory technologie zal het geheugenkaartje bij het inschakelen van de camera automatisch de reeds verzonden foto’s verwijderen. De ingebouwde 802.11b/g/n module heeft een bereik van ruim 25 meter, werkt via de 2,4 GHz band en biedt ondersteuning voor de WEP, WPA en WPA2-PSK beveiliging.

De Eye-Fi Pro X2 met 8 GB heeft een adviesprijs van 80 USD, de versie met een opslagcapaciteit van 16 GB gaat voor 100 USD over de virtuele toonbank.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *