Epson maakt EVF voor Olympus EM-5

De Olympus OM-D EM-5 werd in februari geïntroduceerd, maar Olympus wilde toen niet bekend maken wat de fabrikant was van de electronic view finder (EVF). Nu heeft Epson bekend gemaakt dat zij de fabrikant zijn van de EVF in de Olympus OM-D EM-5. Hierdoor komen er ook meer details naar buiten over deze EVF.

Zo weet Epson ons te zeggen dat het gaat om een 1,44 miljoen dot EVF, wat neerkomt op een resolutie van 800×600 pixels. Dit is minder dan de OLED-EVF van Sony die we in de a65 en a77 aantroffen. Die hebben 2,44 miljoen dots, wat dan neerkomt op een resolutie van 1024×768. Epson maakt gebruik van een HTPS-tft-paneel, wat gebaseerd is op een doorontwikkeling van de displaytechnologie in hun beamers. Epson zegt dat deze EVF een zeer goede kleurweergave en scherpte heeft. Door de RGB-opbouw van dit tft-paneel zou de scherpte ook behouden blijven bij snel bewegende onderwerpen of het snel bewegen van de camera. Volgens Epson heeft deze EVF in tegenstelling tot de EVF’s van Panasonic in de G-serie, geen last van ‘color breakup’.

Epson maakt al sinds 2009 deze Ultimicron-panelen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Olympus niet de eerste fabrikant zijn die gebruik maakt van deze EVF’s. Binnenkort verschijnt er een review van de OM-D E-M5 op Technyx, waarbij we ook concreet een oordeel zullen vellen over de EVF van Epson in de OM-D.

Olympus OM-D EM-5 EVF

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *