Epson kondigt R2000 A3+ fotoprinter aan

Printerfabrikant Epson heeft een nieuwe fotoprinter aangekondigd. De R2000 volgt de R1900 op en is een A3+ printer, die overweg kan met A4, A3 en het bredere A3+ (meestal op rolpapier). De inktpatronen van de R2000 zijn met 50 procent vergroot en bevatten nu 17 ml inkt. De R2000 bevat acht cartridge met zeven verschillende inkten, waaronder fotozwart, matzwart, cyaan, magenta, geel, oranje en rood. De achtste cartridge bevat een gloss optimiser met een laklaagje. Ten opzichte van zijn voorganger is hij met de tijd meegegaan door de adoptie van 80.11n wifi en een Ethernet-netwerkaansluiting. Ook biedt Epson een gratis iPrint-app voor de iPhone of iPad, waarmee rechtstreeks kan worden afgedrukt. Dat kan ook direct vanuit de camera met usb of PictBridge. De printkop geeft een variabele druppelgrootte tot 1,5 picoliter, wat volgens Epson goed is voor zeer nauwkeurige en vloeiende kleurgradaties. De Epson R2000 gebruikt UltraChromeHiGloss2-pigmentinkt. De adviesprijs is € 499.

PERSBERICHT

Epson beantwoordt vraag naar meer gebruiksgemak met Stylus Photo R2000

A3+ hoogglans-fotoprinter bevat 50% grotere inktpatronen voor minder vervangingen van inktpatronen

Als reactie op de vraag naar grotere inktpatronen voor meer gebruiksgemak, heeft Epson de Stylus Photo R2000 met inktpatronen van 17 ml ontwikkeld. De nieuwe A3+, achtkleurenfotoprinter maakt uitstekende foto-afdrukken met Epson UltraChrome Hi-Gloss2-pigmentinkt met als groot voordeel: 50% grotere inktpatronen in vergelijking met oudere modellen uit dezelfde klasse. Zo hoeven de inktpatronen veel minder vaak vervangen te worden.

Epson heeft nog een wens van veel gebruikers vervuld. De R2000 is namelijk een van de weinige printers in zijn soort met een draadloze WiFi-verbinding. Dankzij deze WiFi-optie in combinatie met USB- en ethernet-aansluitingen is de R2000 eenvoudig te installeren in elke studio of thuiswerkplek. Met de Epson iPrint-app[1] kan de gebruiker ook vanaf externe locaties printen vanaf zijn of haar iPhone® of iPad®.

Mark Boehmer, productmanager bij Epson Europe: “Naar aanleiding van vragen van onze klanten hebben we niet alleen Wi-Fi en grotere inktpatronen toegevoegd, maar hebben we ook gezorgd dat gebruikers elke keer opnieuw hoge kwaliteit krijgen. De printkop gebruikt verschillende formaten druppels tot minimaal 1,5 pl, voor heel nauwkeurige en vloeiende gradaties. Daarnaast heeft het patroon een mengfunctie die voorkomt dat de inkt in het patroon bezinkt, voor een zo nauwkeurig mogelijke kleurweergave.”

Dankzij de Epson UltraChrome HiGloss2-inkt kan de gebruiker nu hoogglansfoto’s printen en toch alle voordelen genieten van een pigmentinkt – zoals duurzame afdrukken en de flexibiliteit om met een groot aantal media te werken. Naast Fine Art-, glanzende en matte papiersoorten, zowel op losse bladen als papierrollen, kan de R2000 ook rechtstreeks op cd’s/dvd’s of dikke media zoals posterboard printen.

De Epson Stylus Photo R2000 komt vanaf mei 2011 op de markt.

Belangrijkste kenmerken

Afdrukken van hoge kwaliteit, A3+ hoogglansfoto’s, Fine Art-papier, plakboekpagina’s en meer

Epson UltraChrome HiGloss2-inkt maakt hoogglansprints met duurzame en veelzijdige pigmentinkt

Inktpatronen van 17 ml

Geschikt voor een breed scala aan media, waaronder Fine Art-, hoogglans- en mat papier

Dankzij diverse invoermogelijkheden ook geschikt voor dikke en Fine Art-papiersoorten, losse vellen, papierrollen en cd’s/dvd’s

WiFi-, ethernet- en USB-aansluitingen

Rechtstreeks afdrukken vanaf PictBridge-compatibele camera’s

Variabele druppelgrootte tot 1,5 pl voor vloeiende gradaties

Inktmengfunctie voor nauwkeurige kleurweergave doordat inkt niet bezinkt

Printresolutie van 5.760 dpi[1] De Epson iPrint-app is gratis te downloaden bij de iTunes App Store.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *