Eizo maakt ColorEdge CG276 monitor geschikt voor “4K”

Waar voorheen computermonitoren veel hogere beeldscherpte boden dan televisies, lijkt dat tegenwoordig eerder omgekeerd. Monitoren staan al jaren ‘vast’ op de Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels, terwijl het aanbod aan UHD-televisies hand over hand toeneemt. Weliswaar zijn er wat 4K-monitoren in het verschiet, maar vooralsnog niet bestemd of geprijsd voor thuisgebruik. Dat geldt ook niet voor de Eizo ColorEdge CG276, die nog niet beschikt over een 4K-paneel, maar wél overweg kan met 4K-signalen.


We berichtten eerder al over de ColorEdge CG276, in september vorig jaar. Inmiddels is het model op de markt, maar Eizo laat nu weten dat de modellen die vanaf april dit jaar geproduceerd zijn een extra functie hebben: ze kunnen overweg met 4K-signalen. Dat betekent dat er 3840×2160 (UHD) en 4096×2160 (4K) resoluties aangeleverd kunnen worden, zij het met maximaal 30 beelden per seconde (30Hz).

Deze worden vervolgens teruggeschaald naar de native resolutie van het scherm, 2560×1440 pixels ofwel WQHD. De reden dat Eizo deze mogelijkheid heeft toegevoegd is, ironisch genoeg, omdat de vraag hiernaar vanuit de digitale televisie- en filmindustrie continu toeneemt. Die schakelt namelijk in toenemende mate over naar 4K-producties, nu zowel steeds meer toestellen beschikbaar komen als bioscopen hiervoor geschikt worden gemaakt.

Eizo ColorEdge CG276
De Eizo ColorEdge CG276 kan 4K-signalen accepteren, maar moet ze wel terugschalen.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *