Eerste Hollywood-film gemaakt met een smartphone

In het Nuart Theater in Santa Monica (Los Angeles, VS) is de film Olive uitgebracht. Het is de eerste film die helemaal met een smartphone is geschoten, namelijk met een Nokia N8. De filmmaker Hooman Khalili heeft wel gebruik gemaakt van allerlei accessoires, zoals de gebruikelijke statieven, rigs en monitoren. Omdat de N8 vanwege de kleine lens en sensor niet in staat is om beperkte scherptediepte te produceren, is er gebruik gemaakt van 35mm lenzen. De compacte omvang van de ‘camera’ biedt verschillende voordelen; zo is hij makkelijk te monteren op een bewegend voorwerp, zoals een motor of een mini-helicopter. De totale kosten van de film bedragen $500.000. Best wat geld, maar dat is echt een fractie van wat een gemiddelde film kost. De makers willen hiermee aantonen dat de videomogelijkheden van smartphones en digitale camera’s de filmindustrie de komende jaren flink zullen veranderen. Het is niet meer nodig om dure apparatuur te gebruiken om een film in Hollywood-kwaliteit te produceren, aldus de filmmaker. 

Olive gaat over een 10 jarig meisje van een andere wereld die naar de aarde komt in de vorm van drie verschillende gedaanten; die van een oude bittere vrouw, een dikke man en een buitenlander die zijn levensstijl probeert aan te passen aan de Amerikaanse cultuur. Golden Globe-winnaares Gena Rowlands speelt de hoofdrol.

Hieronder kun je de eerste paar minuten van de film bekijken. Daaronder staat een ‘Behind the scenes’-video, waarbij je kunt zien hoe de smartphone is ingezet voor deze productie. 

http://www.olivethemovie.com/

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *