Eerste foto’s van de Sony SLT-A58 uitgelekt

We wisten al een tijdje dat hij er aan kwam, maar tot nu toe hadden we weinig meer informatie dan wat specificaties over de nieuwe 20 megapixel CMOS sensor. Maar nu zijn ook de eerste beelden uitgelekt, waarop we de nieuwe camera vanuit alle hoeken kunnen bekijken. Ook de nieuwe DT 18-55mm SAM II kitlens, waarover al eerder gespeculeerd werd, is nu duidelijk te zien.

De nieuwe Sony SLT-A58

Op het eerste gezicht zien we weinig grote verschillen ten opzichte van de A57. De bracketing- en de zoomknop hebben van positie gewisseld en de A58 gebruikt nu dezelfde universele flitsvoet als die we ook al op de A99 aantroffen (een duidelijk teken dat met de oude flitsvoet definitief gebroken wordt). Het kantelbare scherm kan vermoedelijk op exact dezelfde wijze draaien als dat van zijn voorganger. Het is niet duidelijk of de EVF ook verbeterd is.

Vermoedelijke specificaties

Vermoedelijk heeft de SLT-A58 dus een hagelnieuwe 20 megapixel APS-C sensor, die de opvolger moet worden van de 16 megapixel-variant die Sony in heel wat camera’s heeft ingezet en die ook geroemd werd om zijn beeldkwaliteit. We zijn benieuwd hoe deze nieuwe sensor presteert in vergelijking met de 24 megapixel-sensor die Sony in 2011 aankondigde (voor de A65/A77). Die deed het op hoge ISO’s beduidend minder goed dan zijn voorganger. Volgens de geruchten zou de beeldkwaliteit en het dynamisch bereik zijn toegenomen en zijn de ruisarme kwaliteiten van de 16 megapixel-variant gebleven. Verder schijnt de body uitgerust te zijn met een nieuw type autofocus. De A58 zal vermoedelijk niet over wifi beschikken, maar wel via een kabel op afstand bedienbaar zijn vanaf een computer. Naar verluid zal de prijs voor de body $ 599 bedragen. 

De body is nagenoeg identiek aan de SLT-57

De nieuwe kitlens

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *