Eerste foto en specs Panasonic GX7 gelekt

De Panasonic GX1 raakt al behoorlijk op leeftijd, en dat er een opvolger aan zit te komen is al een paar maanden te merken: de geruchtenmolen draait op volle toeren zoals dat tegenwoordig bij iedere noemenswaardige camera gebeurt. Nu zijn de geruchten de afgelopen twee weken behoorlijk concreet geworden, en gisteren is de eerste productfoto ook al uitgelekt via het Duitse Fotomagazine.de. Hoog tijd om eens te kijken wat de GX7 voor ons in petto heeft.


Beeldstabilisatie en ingebouwde zoeker

Het hart van de GX7 wordt gevormd door een nieuwe sensor, die sterk doet denken aan het model uit de Panasonic GH2: in totaal 18 miljoen pixels, waarvan ‘maar’ 16 miljoen effectief. Het is dus zeer waarschijnlijk dat de GX7 een multi-aspect sensor krijgt, zoals we dat ook bij de GH2, GH1 en LX5 zagen. Wat de GX7 echter vooral bijzonder maakt, is dat deze sensor kan bewegen. Inderdaad: het wordt de eerste MFT-camera van Panasonic met een gestabiliseerde sensor.

Wat deze sensor vastlegt, is voortaan op twee manieren terug te zien. De GX7 krijgt een 3 inch aanraakgevoelig LCD-scherm, net als zijn voorganger, maar de resolutie is flink toegenomen tot 1,04 miljoen pixels. Bovendien is het scherm in de nieuwe camera kantelbaar. Daarnaast heeft de nieuwste telg van Panasonic een ingebouwde EVF (Electronic ViewFinder) van 2,76 miljoen pixels, en ook deze zoeker is 90 graden kantelbaar.

Andere noemenswaardige nieuwtjes zijn ingebouwde WiFi en NFC, waardoor communicatie met een smartphone of tablet zeer eenvoudig wordt. De magnesium behuizing die al deze techniek huisvest gaat keurig mee met de trend, en zal naast een geheel zwarte versie dus ook met een zilverkleurige boven- en onderkant te krijgen zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs die voor de body wordt genoemd bedraagt precies 1000 euro, maar bedenk wel dat we het nog steeds over geruchten hebben. Deze body zou ook in twee kits beschikbaar komen, namelijk met een 14-42 mm zoomlens en de 20 mm F/1.7 prime. Naar verwachting is de GX7 vanaf september leverbaar.

De afbeelding die op Fotomagazine.de gelekt is.

Deel dit

2 antwoorden op “Eerste foto en specs Panasonic GX7 gelekt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *