Eenmalig beschrijfbaar SD-kaartje van Toshiba

Toshiba heeft een SD-kaart serie aangekondigd die slechts één keer kan worden beschreven. Nadat iets op het kaartje is gezet, kan deze data alleen nog maar van het kaartje af worden gelezen en niet meer gewijzigd worden. Hoewel de toepassingen voor consumenten hiermee beperkt lijken, zijn de eenmalig beschrijfbare SD-kaarten vooral bedoeld voor grotere bedrijven en de overheid. Data dat eenmaal is opgeslagen op de SD-kaart, kan immers niet meer gewist worden. Hiermee is het uitgesloten dat eenmaal opgeslagen data nog bewerkt kan worden of kan worden verborgen zonder dat er iemand achter komt.

Dit “Write Once, Read Many” (WORM) principe zou handig kunnen zijn voor foto’s en korte filmpjes. Niet alle camera’s zijn echter geschikt om te schrijven naar een WORM SD-kaart. Toshiba heeft daarom een aantal geschikte camera’s opgegeven waaronder de Nikon D90, Pentax K20D, K200D en Canon 500D spiegelreflex camera’s. De Pentax Optio W80 en Fujifilm F200EXR zouden als compact camera’s ook geschikt zijn.

Toshiba zal in de serie eerst een SD-kaart met 1 GB aan opslagcapaciteit gaan lanceren. Het is nog niet bekend voor welke prijs de WORM SD-kaart verkocht gaat worden en of er nog andere SD-kaarten met een grotere opslagcapaciteit bij gaan komen.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *