ECM-W1M draadloze microfoon voor Sony Alpha en NEX

In onze preview van de Sony A6000 noemden we al een nadeel van deze hagelnieuwe camera die vooralsnog zowel de NEX-6 als NEX-7 moet opvolger. In tegenstelling tot de NEX-7 heeft dit model namelijk geen aansluiting voor een externe microfoon, wat hem niet praktisch maakt voor het inzetten voor serieus videowerk. Jammer, want vooral de combinatie met de 16-50mm met elektronische zoom maakt hem daar prima geschikt voor. Voor wie extra in de buidel wil tasten is er nu wel een oplossing. Tijdens de CES in januari werd de ECM-W1M aangekondigd. Deze externe, draadloze microfoon werd oorspronkelijk voor Sony’s camcorders aangekondigd, maar past ook op de multi-interface schoen van recente Alpha- en NEX-camera’s, zo ook de Sony A6000.

pSNYNA-ECMW1M_main_v786kopie

 

Wat doet de ECM-W1M?

De ECM-W1M is om meerdere redenen interessant. We wachten nog op meer details, maar het lijkt er op dat zowel de zender als de ontvanger voorzien is van een microfoon aansluiting, wat betekent dat zowel op korte als middellange afstand microfoons gebruikt kunnen worden en waarschijnlijk zelfs meerdere tegelijkertijd. De zender en ontvanger maken via Bluetooth onderling contact. De zender kan op een overhemd worden gespeld en kan zo ook dienst doen als clip-on microfoon. Maar hij kan ook aan een broekriem bevestigd worden en in combinatie met een handmicrofoon worden gebruikt.

 

sony-a6000-micro-bluetooth--52fb4a56ecce6_zps2d0b292a

 

Prijs en beschikbaarheid

De prijs van de ECM-W1M bedraagt $ 230. De europrijs is nog niet bekend gemaakt. Ook is de accessoire vooralsnog alleen op Amerikaanse webshops gesignaleerd zonder voorraad, dus wanneer hij in Europa beschikbaar komt en voor welke prijs is nog niet bekend. Hoe veelzijdig het apparaat ook is, hij bezet natuurlijk wel de flitsschoen en je sjouwt weer wat extra’s mee. En je betaalt er alsnog 30% extra voor, bovenop de bodyprijs, dus alleen voor wie fanatiek wil gaan filmen is deze combinatie dit interessant.

Overigens is de ECM-W1M ook bruikbaar in combinatie met andere Alpha- en NEX-camera’s met multi-interface flitsvoet.

Deel dit

2 antwoorden op “ECM-W1M draadloze microfoon voor Sony Alpha en NEX”

  1. Hallo. Is deze microfoonset nu al te koop in Nederland? Bij sony op de site krijg ik een melding “niet meer leverbaar”? Is dit het zoveelste Sony product wat men te koop aan biedt zonder dat het ooit te koop is?

  2. Hallo, ik heb gehoord dat bleutooth geluidsverbinding vertroebelt in de omgeving van bos ( veel bomen dus) of een meer, lake zoals de Amerikanen het noemen. Is het werkelijk zo dat de microfoon contact verliest aan het water?

    Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *