Earthflight: filmen vanuit vogelperspectief

Gisterenavond werd de eerste aflevering van Earthflight uitgezonden op Nederland 1 (EO). Deze unieke natuurserie van de BBC biedt een kijkje in het leven van vogels over de hele wereld. Het unieke is dat de serie grotendeels vanuit vogelperspectief gefilmd is, waardoor je een bijzondere blik op de wereld krijgt. In de eerste aflevering werden werden vogels gevolgd op diverse beroemde plekken in de VS, waaronder in Monument Valley, Mono Lake en New York City.

In tegenstelling tot andere documantaires over vogels waarbij op afstand wordt gefilmd, komt de camera in Earthflight wel erg dichtbij. Zo werden groepen vogels gevolgd vanuit een gemotoriseerde paraglider, die – op dezelfde snelheid – direct naast de trekkende vogels vloog. Ook werden GoPro-achtige camera’s (tijdelijk) op het lijf van vogels geplaatst, waardoor je de wereld echt vanuit hun perspectief ziet. Mede door deze unieke beelden is de serie echt een aanrader om te bekijken.

Hieronder staat de volledige eerste aflevering (59min). Deze is via Uitzending Gemist nog te bekijken tot 20 november. Wil je eerst een glimp opvangen van de serie en zien hoe deze gemaakt is, kijk dan naar de video’s daar onder.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

De eerste aflevering van Earthflight

Trailer van de serie

Kijkje achter de schermen 1 (paraglyder)

Kijkje achter de schermen 2 (vogel met camera)

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *