DxO Labs lanceert Optics Pro 8

DxO Labs heeft een nieuwe versie van correctiepakket DxO Optics Pro uitgebracht. Dit pakket, dat primair bedoeld is om lensfouten te corrigeren, is bij versie 8 aanbeland. Overigens kunnen we bijna niet meer van een correctiepakket spreken, want Optics Pro 8 is intussen zo uitgebreid dat de term RAW-converter misschien meer op zijn plaats is.

Nieuwe features

Ook bij versie 8 zijn er de nodige features toegevoegd die je eerder in een RAW-converter zou verwachten. Zo biedt Smart Lighting de mogelijkheid om onder- en overbelichte opnames te corrigeren. Ook als de overbelichting slechts in één kleurkanaal zit, wat bij sterk verzadigde kleuren vaak voorkomt, heeft Optics Pro 8 gereedschap aan boord om de kleuren te herstellen.

Uiteraard is DxO Labs zijn ‘core business’ niet vergeten. Zo is de Lens Softness tool volgens de producent sterk verbeterd, en worden bekende camera-lens-combinaties (zogenaamde “modules”) met een beeldanalyse gecombineerd om chromatische abberatie tegen te gaan. Die modules zijn ook uitgebreid: DxO Labs heeft 200 nieuwe combinaties van bodies en objectieven aan de tand gevoeld, en de gegevens over zaken zoals vervorming, kleurafwijking en vignet aan Optics Pro toegevoegd.

Op de website van DxO Labs staat een volledig overzicht van nieuwe features en modules.

Prijs en beschikbaarheid

DxO Optics Pro 8 is per direct vanaf www.dxo.com te bestellen voor Windows en OS X. Er zijn twee versies beschikbaar: Standard en Elite. Welke versie je nodig hebt, is alleen afhankelijk van de camera; de features zijn voor beide versies gelijk. De Standard versie kost normaal €149, en de Elite versie €199. Tot en met 15 november zijn beide versies echter met 30% korting te bestellen.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *