Drones verboden in Yosemite national park

Het vliegen met drones staat onder druk. Niet alleen in Nederland en België worden de regels steeds strenger, ook in de VS wordt het gebruik er van beperkt. In het beroemde Yosemite nationale park, in de buurt van San Francisco, mogen vanaf nu geen drones meer worden gebruikt. De beheerders van het Yosemite park geven als reden dat drones veel lawaai kunnen maken en dat dit de natuurlijke (geluids)rust verstoort. Drones kunnen ook de beleving van andere bezoekers verstoren, evenals wilde dieren. Men vindt het gebruik van drones niet passen in een dergelijk natuurgebied.

Feitelijk is de volgende regel toegevoegd:

[quote]”Delivering or retrieving a person or object by parachute, helicopter, or other airborne means, except in emergencies involving public safety or serious property loss, or pursuant to the terms and conditions of a permit is illegal. This applies to drones of all shapes and sizes”[/quote]

EXA_2685

Yosemite

Hoewel dat wel enigszins begrijpelijk is, is dit de zoveelste tegenvaller voor fotografen en filmers, die drones vaak gebruiken om op hoogte vloeiende beelden te maken, op een manier die anders niet mogelijk is. Filmen met reguliere apparatuur is nog wel toegestaan.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *