Drie nieuwe tekentabletten van Wacom

Wacom introduceerde gisteren drie nieuwe tekentabletten, die allemaal binnen de Bamboo serie vallen. De Wacom Bamboo Connect moet het instapmodel vormen en is volgens wacom bedoeld voor mensen die een tekentablet willen aanschaffen die zo simpel mogelijk is in gebruik. Het apparaat kan 1024 niveaus in drukgevoeligheid meten en daarnaast is de resolutie bepaald op 2540 lijnen per inch. Dit tablet is in staat om maximaal 133 updates per seconde naar de computer te zenden. Het schrijfoppervlak meet 14,7 x 9,1 cm en is alleen met het meegeleverde batterijloze pennetje te bedienen. Het tekentablet wordt geleverd met Autodesk Sketchbook Express en is voor rond de $80 beschikbaar.

Een stap hoger vinden we de Bamboo Capture, deze versie is qua specificaties bijna gelijk aan de Bamboo Connect maar heeft als extra een aanraakfunctie meegekregen. Het tablet kan dus worden bedient met de vingers, zoals je dat van bijvoorbeeld telefoons gewend bent. Zo kun je met twee vingers foto’s vergroten en verkleinen en is er een mogelijkheid om de standaard muiscommando’s met je vingers aan te sturen. Bovendien beschikt de Capture over programmeerbare knoppen en wordt naast Adobe Sketchbook Express, ook Adobe Photoshop Elements meegeleverd. De Bamboo Capture zal voor rond de $100 van eigenaar wisselen.

Bovenaan is de Bamboo Create gepositioneerd. Het schrijfoppervlak van deze editie meet 21,5 x 13,7 cm en is daarmee een maatje groter dan de andere twee. Daarnaast is de pen voorzien van een drukgevoelige gum, waarmee fouten zijn te verwijderen. Bovenop de twee eerdergenoemde softwarepakketten wordt ook Corel Painter Essentials in de doos meegegeven. Dit tekentablet zal voor $200 in de winkels te vinden zijn.

Voor alle drie de versies is er een accessoire beschikbaar die voor $40 de tabletten draadloos maakt. Er wordt met deze accessoire standaard een accu meegeleverd waarop de Bamboo Create 10 uur kan werken en de twee andere tabletten het 15 uur op een volle accu kunnen volhouden.

 De Wacom Bamboo Connect.

De Wacom Bamboo Capture.

De Wacom Bamboo Create.

Voor alle drie de versies is er een accessoire beschikbaar die voor $40 de tabletten draadloos maakt.


Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *