Drie NEX-camera’s en vier lenzen in 2012

Er is een nieuwe roadmap vrijgegeven van Sony waarop een achttal nieuwe NEX-lenzen te zien zijn. De omschrijvingen zijn nog wat onduidelijk en wanneer ze op de markt komen is ook wat vaag. Twee lenzen die in een eerdere roadmap nog voor 2012 gepland waren (de Sony G High Performance Standard Zoom en de ‘Middle Telephoto lens’ staan nu onder de kop 2013. Mogelijk is de planning veranderd door de natuurrampen in Japan in Thailand, of heeft Sony haar prioriteiten verlegd. 

2012

  • High-magnification Zoom
  • Standard Zoom
  • Wide Angle Zoom
  • Large Aperture Standard (prime)
2013
  • G High Performance Standard Zoom
  • Middle Telephoto (prime)
  • Mid-magnification Zoom
  • Snap Pancake (prime)

Nieuwe objectieven

Eén opvallend objectief is de ‘Standard Zoom’ die voor dit jaar gepland staat. Er is immers al een standaard zoom; de 18-55 f3.5-5.6 kitlens. Zeer waarschijnlijk gaat het om een kleinere variant die ingeschoven kan worden (als de camera uitstaat) zodat hij beduidend minder ruimte inneemt. Dat is niet voor niets, want de NEX-lenzen zijn relatief fors vergeleken met de superplatte camera. Sony heeft eerder al aangegeven dat men hier wat aan ging doen. Ook meer lichtsterke primes staan op het programma, want tot nu toe is er nog maar één (de 16mm f2.8 pancake). Er zit in ieder geval nóg een pancake aan te komen en ook een zeer lichterkte prime (35mm f1.4?) en een medium tele. 

Nieuwe camera’s

Uiteraard zitten er ook nieuwe NEX-camera’s aan te komen. Volgens bronnen in Japan is de NEX-C3 alweer uit productie. Volgens Mirrorless rumors gaat het om maar liefst drie nieuwe camera’s dit jaar. Naast de NEX-C3 zouden er opvolgers kunnen komen van de NEX-5N en de NEX-7, maar de eerste verkoopt nog erg goed en de tweede ligt pas net mondjesmaat in de winkels. Het zou dus mogelijk over totaal nieuwe modellen kunnen gaan. De eerste zou in april aangekondigd worden en de tweede in september. 

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *