DJI Phantom: quad-copter voor GoPro Hero camera

Quad-copters – op afstand bestuurbare helikopters met vier  propellers en geavanceerde gyroscopen en GPS besturing – worden steeds populairder en ook steeds vaker ingezet om videobeelden te maken. Documentairemakers, diverse auto-websites, maar bijvoorbeeld ook makelaars die vrijstaande huizen fraai in beeld willen brengen, maken inmiddels gebruik van deze mini-drones.

De meeste quad-copters zijn echter érg prijzig en bovendien niet zomaar geschikt om van een camera voorzien te worden. DJI Innovations brengt daar verandering in. Met de ‘Phantom’ richt het bedrijf zich specifiek op video-fanaten die graag mooie beelden schieten, maar niet direct duizenden euro’s willen investeren. De Phantom wordt geleverd met een mount voor de populaire GoPro Hero camera’s, maar ook andere kleine camera’s kunnen gemakkelijk gemonteerd worden.

De prijs van het apparaat valt bovendien mee. Een klant en klare kit waarin zowel het vliegtuig als ook de benodigde afstandsbediening zit, is in Nederland te koop voor 565 euro. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van beelden die geschoten zijn met de DJI Phantom in combinatie met een GoPro Hero 3.

Deel dit

Eén antwoord op “DJI Phantom: quad-copter voor GoPro Hero camera”

  1. Een goedkoper alternatief voor de DJI Phantom is de Hubsan X4 FPV. Zelfde mogelijkheiden maar camera is wel beperkter. Dit sluit niet uit dat je er geen mooie beelden mee kan schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *