DJI Phantom 4 Pro drone filmt in 4k60p en heeft een grote 1 inch-sensor

Dronemaker DJI heeft de lat flink omhoog gegooid met de introductie van de nieuwe Phantom 4 Pro. De ‘Pro’ achter de naam impliceert een kleine upgrade ten opzichte van de eerder dit jaar aangekondigde Phantom 4 en de recente compacte Mavic Pro.

De Phantom 4 Pro gebruikt nu een 1 inch-sensor die circa vier keer zo groot is als de 1/2,3-inch sensor die in zijn voorganger zit. De sensor heeft een resolutie van 20 megapixels (was 12) en een lensopening van f2.8 (was f2.2, maar dus met een kleinere sensor, dus dit is weldegelijk een vooruitgang). De sensor zou een dynamisch bereik hebben van maar liefst 12 stops, waardoor je (bijvoorbeeld in RAW) veel makkelijker details in schaduwen en hooglichten kunt terughalen.

Hij kun nu filmen met 60 fps in 4k resolutie en dat kunnen momenteel nog maar weinig camera’s. Ook heeft hij nu een mechanische sluiter in plaats van elektronisch en dat heeft als voordeel dat het rolling shutter-probleem hiermee opgelost is.

Kort samengevat:

  • 1 inch sensor (20 megapixels, f2.8)
  • 40k met 60 fps
  • Sensoren voor het ontwijken van objecten zitten nu rondom (niet alleen aan de voorkant)
  • Langere accuduur (30 minuten)
  • Nieuwe afstandsbediening (optioneel met ingebouwd scherm)

Zie ook de bovenstaande 4k video van DJI om te zien hoe de nieuwe sensor presteert. De DJI Phantom 4 Pro kost in de VS $1500, dus reken er op dat dit inclusief BTW in euros circa € 1700 zal worden. Tegelijkertijd heeft DJI ook de Inspire 2 aangekondigd, maar deze is specifiek gericht op professionele filmmakers en dus nog een stukje duurder ($ 3000).

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *