Foto of iPad tekening?

Het is moeilijk voor te stellen, maar dit portret van Morgan Freeman is géén foto! Het is een handgemaakte tekening, gemaakt met met een iPad app (ProCreate). Er waren maar liefst 285.000 vingervegen voor nodig en 200 uur werk om te maken, maar dan heb je ook wat. In de video hieronder kun je in drie minuten het gehele opbouwproces volgen. De ‘foto’ is gemaakt door de Britse artiest Kyle Lambert en geïnspireerd op een bestaande foto van Scott Gries. Althans dat zou je zeggen als je het filmpje ziet.

Update: gelukkig hebben we oplettende lezers: wat als het filmpje nu eens in omgekeerde volgorde gemaakt is? Het is té toevallig dat het eindresultaat van Kyle tot in de puntjes (lees: haartjes) overeenkomt met de foto van fotograaf Scott. Foei!

kyle-lambert-morgan-freeman-ipad-finger-painting-stage-2

Beeld: Kyle Lambert

Kijk en oordeel zelf:

via: Twistedsifter

Deel dit

3 antwoorden op “Foto of iPad tekening?”

  1. Volgens mij is dit een hoax. Punt 1 “Morgan Freeman is in it” punt twee, als je een foto langzaam aftekent naar een tekening en je draait de volgorde om heb je dit effect.

    1. Hmmm… twee goede punten. 😉 Het resultaat is inderdaad op de haartjes nauwkeurig gelijk aan de foto van Scott Gries. De vingerportretten van Kyle zijn wel heel goed, maar zo goed? Publiciteitsstunt van beide heren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *