De Swivl volgt je overal (motion tracking)

Afgelopen januari begon het start-up bedrijf Satarii geld in te zamelen voor een innovatief nieuw idee: een cameradock met ‘motion tracking’. Het dock kan draaien, waardoor het  objecten tijdens het filmen kan blijven volgen. Dit gebeurt middels een ‘marker’; een mini-afstandsbediening die je op kunt spelden waarna het dock de marker continu blijft volgen. Dit is ideaal als je video-opnamen van jezelf wilt maken en geen cameraman (of -vrouw) bij de hand hebt. Het dock kan zowel horizontaal draaien als vertikaal kantelen. Hij bevat een standaard statiefaansluiting waardoor je hem makkelijk kunt positioneren.

Ook bevat hij een aansluiting voor iOS-producten (zoals de iPhone en iPod) die je dan eveneens op afstand kunt besturen. Hij is overigens ook geschikt voor andere producten, zoals een Flip videocamera of een platte compactcamera. Indien succesvol wordt er wellicht in de toekomst een versie gemaakt die ook met grotere camera’s overweg kan.

Prijs en beschikbaarheid

Nadat Satarii via crowssourcing $25.000 heeft opgehaald is het product – Swivl genaamd – nu beschikbaar voor pre-orders. De prijs is $159. De Swivl wordt begin 2012 verstuurd. Hieronder zie je een promotiefilmpje dat laat zien hoe het werkt en hoe effectief de Swivl is.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *